BibTex RIS Cite

Production of Bacterial Ethanol (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 6, - , 01.12.1985

Abstract

Günümüzde etanol benzinin oktan sayısını artırması ve eksoz gazlarındaki CO içeriğini azaltması gibi olumlu özelikleri nedeniyle benzine katkı olarak kullanılmaktadır. Artan petrol fiyatları da dikkate alınarak, çok yönlü bir enerji kaynağı olan etanole gittikçe artan bir gereksinme duyulması tüm dünya üzerinde bu konudaki araştırmaları teşvik etmektedir. Araştırmalar yalnızca ucuz bir substrat ortaya koyma yönünden değil, aynı zamanda S. cerevisiae’den daha uygun bir mikroorganizma bulabilme yönünde de yapılmaktadır.

Bakteriyel Etanol Üretimi

Year 1985, Volume: 10 Issue: 6, - , 01.12.1985

Abstract

Günümüzde etanol benzinin oktan sayısını artırması ve eksoz gazlarındaki CO içeriğini azaltması gibi olumlu özelikleri nedeniyle benzine katkı olarak kullanılmaktadır. Artan petrol fiyatları da dikkate alınarak, çok yönlü bir enerji kaynağı olan etanole gittikçe artan bir gereksinme duyulması tüm dünya üzerinde bu konudaki araştırmaları teşvik etmektedir. Araştırmalar yalnızca ucuz bir substrat ortaya koyma yönünden değil, aynı zamanda S. cerevisiae’den daha uygun bir mikroorganizma bulabilme yönünde de yapılmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Filiz Özçelik This is me

Publication Date December 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 6

Cite

APA Özçelik, F. . (1985). Bakteriyel Etanol Üretimi. Gıda, 10(6).
AMA Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. The Journal of Food. December 1985;10(6).
Chicago Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda 10, no. 6 (December 1985).
EndNote Özçelik F (December 1, 1985) Bakteriyel Etanol Üretimi. Gıda 10 6
IEEE F. . Özçelik, “Bakteriyel Etanol Üretimi”, The Journal of Food, vol. 10, no. 6, 1985.
ISNAD Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda 10/6 (December 1985).
JAMA Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda, vol. 10, no. 6, 1985.
Vancouver Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. The Journal of Food. 1985;10(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/