BibTex RIS Cite

Red Pepper as a Flavor, Odor and Color Component (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 6, - , 01.12.1985

Abstract

Kırmızıbiber, dünya çapında kültürü yapılan ve kullanılan en önemli baharatlardan biridir. Değişik kullanım şekillerinin yanısıra, bölge ve ülkelere göre değişen çok sayıda gıda ürününde yer alması, diğer çoğu baharatlardan farklı olarak yakıcılık ve renk maddelerince zengin olması kırmızıbiberi vazgeçilemez bir tad, koku ve renk materyali durumuna getirmiştir. Bununla birlikte botanik kaynakları ve özellikleri ile ticaret ve bölgesel tüketimlerde çok çeşitli isimle bilinmesi gibi karışıklıklar henüz tam olarak standart çözümlere kavuşturulamamıştır. Yaygınlık kazanan bazı sınıflama ve isimlemelerin kullanılması sürmektedir.

Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber

Year 1985, Volume: 10 Issue: 6, - , 01.12.1985

Abstract

Kırmızıbiber, dünya çapında kültürü yapılan ve kullanılan en önemli baharatlardan biridir. Değişik kullanım şekillerinin yanısıra, bölge ve ülkelere göre değişen çok sayıda gıda ürününde yer alması, diğer çoğu baharatlardan farklı olarak yakıcılık ve renk maddelerince zengin olması kırmızıbiberi vazgeçilemez bir tad, koku ve renk materyali durumuna getirmiştir. Bununla birlikte botanik kaynakları ve özellikleri ile ticaret ve bölgesel tüketimlerde çok çeşitli isimle bilinmesi gibi karışıklıklar henüz tam olarak standart çözümlere kavuşturulamamıştır. Yaygınlık kazanan bazı sınıflama ve isimlemelerin kullanılması sürmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atillâ Akgül This is me

Publication Date December 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 6

Cite

APA Akgül, A. . (1985). Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. Gıda, 10(6).
AMA Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. The Journal of Food. December 1985;10(6).
Chicago Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda 10, no. 6 (December 1985).
EndNote Akgül A (December 1, 1985) Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. Gıda 10 6
IEEE A. . Akgül, “Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”, The Journal of Food, vol. 10, no. 6, 1985.
ISNAD Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda 10/6 (December 1985).
JAMA Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda, vol. 10, no. 6, 1985.
Vancouver Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. The Journal of Food. 1985;10(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/