BibTex RIS Cite

A Research on Use of Kefir Culture for White Cheese Production (in Turkish)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Beyaz peynir yapımında kullanılacak saf kültürde yer alması gereken mikroorganizmaları saptamak amacı ile bazı çalışmalar yapılmıştır. Araştırıcıların çoğunluğu saf kültürde S. lactis, S. cremoris ve L. casei’ nin bulunması gerektiğini belirtmişlerdir. Bu çalışmada beyaz peynir yapımında saf kültür olarak kefir kültürü kullanılmıştır. Kefir kültüründe söz konusu bakterilerle beraber bazı maya ve bakteriler de bulunmaktadır. Araştırma sonuçları kefir kültürü katılan sütten yapılan beyaz peynirde asitlik gelişiminin istenilen düzeyde olduğu; tat ve aroma ile yapının tüketiciler tarafından beğenildiğini ortaya çıkarmıştır.  

Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Beyaz peynir yapımında kullanılacak saf kültürde yer alması gereken mikroorganizmaları saptamak amacı ile bazı çalışmalar yapılmıştır. Araştırıcıların çoğunluğu saf kültürde S. lactis, S. cremoris ve L. casei’ nin bulunması gerektiğini belirtmişlerdir. Bu çalışmada beyaz peynir yapımında saf kültür olarak kefir kültürü kullanılmıştır. Kefir kültüründe söz konusu bakterilerle beraber bazı maya ve bakteriler de bulunmaktadır. Araştırma sonuçları kefir kültürü katılan sütten yapılan beyaz peynirde asitlik gelişiminin istenilen düzeyde olduğu; tat ve aroma ile yapının tüketiciler tarafından beğenildiğini ortaya çıkarmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yaygın This is me

Sevda Kılıç This is me

Publication Date December 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 6

Cite

APA Yaygın, H. ., & Kılıç, S. . (1991). Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(6).
AMA Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago Yaygın, Hasan, and Sevda Kılıç. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote Yaygın H, Kılıç S (December 1, 1991) Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 6
IEEE H. . Yaygın and S. . Kılıç, “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD Yaygın, Hasan - Kılıç, Sevda. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Yaygın, Hasan and Sevda Kılıç. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/