BibTex RIS Cite

Meeting Nutritional Objective with Soybean Products (in English)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Usually animal proteins have complete profiles of essential amino acids, where as those of  plant origin are deficient in one or more of them. Soybean proteins, however have about the same nutritional value as those of animals and are available for consumption at low cost. In this study, the role of soybeans in food systems, in the feeding of babies, children and elderly from the point of nutrition; relation of soy products with arteriosclerosis and some other cases are discussed with the future needs for research in soy protein and nutrition. Therefore, it’s tried to emphasize the world’s need for protein and how to achieve the goal by use of soybean products.

Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Genelde, hayvansal kaynaklı proteinler elzem amino asitlerin tümünü içerirken, bitkisel kaynaklı olanlar bu amino asitlerin bir veya birkaçından yoksundurlar. Soya proteinleri ise hayvansal kaynaklı proteinlerin besleyici değerini taşımakla birlikte daha ucuz fiyatlarla tüketime sunulması mümkündür. Bu çalışmada soya fasulyesinin gıda sistemlerindeki rolü, beslenme açısından bebeklerin, çocukların ve yaşlıların beslenmesinde; damar sertliği ve diğer bazı durumlarda kullanılması ile bu konudaki olası gelecek araştırmaların gereği tartışılmıştır. Dolayısıyla, dünyada proteine olan ihtiyaç ve bu ihtiyacın soya ürünleri ile karşılanabilmesi vurgulanmaya çalışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Levent Bayındırlı This is me

Publication Date December 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 6

Cite

APA Bayındırlı, L. . (1991). Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce). Gıda, 16(6).
AMA Bayındırlı L. Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce). The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago Bayındırlı, Levent. “Soya Fasulyesi Ürünleri Ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce)”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote Bayındırlı L (December 1, 1991) Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce). Gıda 16 6
IEEE L. . Bayındırlı, “Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD Bayındırlı, Levent. “Soya Fasulyesi Ürünleri Ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce)”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA Bayındırlı L. Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce). The Journal of Food. 1991;16.
MLA Bayındırlı, Levent. “Soya Fasulyesi Ürünleri Ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce)”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver Bayındırlı L. Soya Fasulyesi Ürünleri ile Beslenme Hedeflerine Ulaşılması (İngilizce). The Journal of Food. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/