BibTex RIS Cite

Studies on Isolation and Identification of Yersinia enterocolitica from Cheese and Pasteurized Milk (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

In this study, dairy and dairy products have been investigated for Yersinia enterocolitica accepted as a human pathogen. For this purpose 66 cheese and 60 pasteurized milk samples were collected in different periods. 19 cheese (28.8%) and 4 pasteurized milk samples (2.4%) were found to be positive according to both biochemical tests and typical appearance of colonies on selective media. Five out of 19 isolated colonies obtained from cheese were atypical, whereas two out of 4 isolated colonies obtained from pasteurized milk were found to be atypical.

Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

Bu araştırmada insan sağlığı açısından patojen olarak kabul edilen Yersinia enterocolitica’nın süt ve süt ürünlerinden izolasyonu üzerinde çalışılmıştır. Bu amaçla farklı dönemlerde toplanan 66 beyaz peynir ve 60 pastörize süt örneği incelemeye alınmıştır. Araştırma sonucunda biyokimyasal özellikleri ve selektif besiyerlerindeki koloni görünüşlerine göre 19 peynir örneğinde (%28.8) ve 4 adet pastörize süt örneğinde (%2.4) Y. enterocolitica izole edilmiştir. Peynirlerden izole edilen Y. enterocolitica kültürlerinden beş tanesi, pastörize süt örneklerinden izole edilenlerin ise iki tanesinin atipik oldukları belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

S. Aykut Aytaç This is me

Z. Yeşim Özbaş This is me

Publication Date February 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 1

Cite

APA Aytaç, S. A. ., & Özbaş, Z. Y. . (1992). Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. Gıda, 17(1).
AMA Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. February 1992;17(1).
Chicago Aytaç, S. Aykut, and Z. Yeşim Özbaş. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17, no. 1 (February 1992).
EndNote Aytaç SA, Özbaş ZY (February 1, 1992) Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 1
IEEE S. A. . Aytaç and Z. Y. . Özbaş, “Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 17, no. 1, 1992.
ISNAD Aytaç, S. Aykut - Özbaş, Z. Yeşim. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17/1 (February 1992).
JAMA Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Aytaç, S. Aykut and Z. Yeşim Özbaş. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda, vol. 17, no. 1, 1992.
Vancouver Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/