BibTex RIS Cite

Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

Bu araştırmada 4 farklı fenotik asit (ferutik asit, klorojenik asit, gallik asit, kafeik asit) ile 3 farklı antosiyanin pigmentinin [kuromanin klorid (Cn-3-GI), kerasiyanin klorid (Cn-3-Rut), ideain kiorid (Cn-3-Ga)] ve bunların kendi aralarında oluşturdukları kopigmentlerin antioksidatif etkileri p-karoten ağartma yöntemi İle saptanmıştır. Araştırma sonuçları, ferulik asit ve ideainin çok güçlü antioksidatif etkiye sahip olduğunu, ayrıca ferulik asitin kuromanin ve kerasiyanin ile oluşturduğu kopigmentlerde sinerjik etki oluştuğunu ortaya koymuştur.  

Determination of Antioxidant Activity of some Phenolic Acids, Anthocyanin Pigments and Their Copigments (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

The antioxidative activities of four phenolic acids (ferulic acid, chlorogenic acid, gallic acid, caffeic acid), three anthocyanin pigments [kuromanin chloride (Cn-3-Gl, keracyanin chloride (Cn-3-Rut), ideain chloride (Cn-3-Ga)] and their copigments were determined by using p-carotene bleaching method. The results revealed that ferulic acid and ideain chloride had strong antioxidative effect. The copigments of ferulic acid showed synergistic effects with kuromanin chloride and keracyanin chloride.The antioxidant activities of kuromanin were found with phenolic acids, such as ferulic, chlorogenic, gallic and caffeic acid varied between 67.4-75.7; 47.2-65.2; 21.4-43.1 and 34.1-46.0, respectively. The activities of keracyanin with same phenolic acids were found as between 61.9-74.6; 39.8-63.5; 40.8-41.9 and 44.5-47.5, respectively. Meanwhile, activities for ideain were found as 66.2-73.3; 47.9-57.2; 31.0-41.7 and 36.2-50.3, respectively. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ender Poyrazoğlu This is me

Sedat Velioğlu This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 2

Cite

APA Poyrazoğlu, E. ., Velioğlu, S. ., & Artık, N. . (2002). Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda, 27(2).
AMA Poyrazoğlu E, Velioğlu S, Artık N. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. April 2002;27(2).
Chicago Poyrazoğlu, Ender, Sedat Velioğlu, and Nevzat Artık. “Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin Ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi”. Gıda 27, no. 2 (April 2002).
EndNote Poyrazoğlu E, Velioğlu S, Artık N (April 1, 2002) Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda 27 2
IEEE E. . Poyrazoğlu, S. . Velioğlu, and N. . Artık, “Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 27, no. 2, 2002.
ISNAD Poyrazoğlu, Ender et al. “Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin Ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi”. Gıda 27/2 (April 2002).
JAMA Poyrazoğlu E, Velioğlu S, Artık N. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Poyrazoğlu, Ender et al. “Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin Ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 27, no. 2, 2002.
Vancouver Poyrazoğlu E, Velioğlu S, Artık N. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/