BibTex RIS Cite

The Correlation Between Electric Impedance Measurements and Standard Plate Count in Raw Meat (in English)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

A rapid impedimetric determination of total bacterial count in raw meat was tested by using two different inocuiation methods in Wilkins-Chalgren Anaerobe Broth (WB) and Brain Heart Infusion Broth (BHI). in the first method the raw meat samples were directly inoculated into WB and BHI broths and then transferred into bactometer modules (WB, BHI). in the second inoculation method the samples which previously diluted in peptone water were inoculated in WB and BHI broths in the modules (PWB, PBHI). Samples diluted in peptone water and subsequently inoculated into WB gave maximum correlation coefficient (0,84), superior signals, good acceleration and sharp slope compared to the samples inoculated directly in the growth media. 

Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

Bu araştırmada çiğ et örneklerinde iki ayrı besiyerinde, iki farklı inokülasyon yöntemiyle elde edilen elektrik impedans ölçümleri ile standart plak sayımları arasındaki ilişki araştırılmış ve elde edilen impedans eğrilerinin karakteristikleri karşılaştırılmıştır. Bu denemede birinci inokülasyon yönteminde örnekler Wilkins-Chalgren Anaerobe Broth ve Brain Heart Infusion Broth sıvı besiyerinde direkt seyreltilerek baktometre modüllerine transfer edilmiş (WB ve BHI), ikinci inokülasyon yönteminde ise örnekler peptonlu suda seyreltildikten sonra aynı besiyerlerini içeren modüllere inoküle edilmişlerdir (PWB ve PBHI). Yapılan analiz sonucunda peptonlu suda seyreltildikten sonra WB besiyerine inoküle edilen örneklerde diğer inokülasyon yöntemlerine kıyasla en yüksek korelasyon katsayısının elde edildiği (0,84) ve bu örneklerin impedans eğrilerinde impedans detection time (IDT) çok daha belirgin ve keskin olduğu saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fulya Turantaş This is me

Adnan Ünlütürk This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 2

Cite

APA Turantaş, F. ., & Ünlütürk, A. . (2002). Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce). Gıda, 27(2).
AMA Turantaş F, Ünlütürk A. Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce). The Journal of Food. April 2002;27(2).
Chicago Turantaş, Fulya, and Adnan Ünlütürk. “Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri Ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce)”. Gıda 27, no. 2 (April 2002).
EndNote Turantaş F, Ünlütürk A (April 1, 2002) Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce). Gıda 27 2
IEEE F. . Turantaş and A. . Ünlütürk, “Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 27, no. 2, 2002.
ISNAD Turantaş, Fulya - Ünlütürk, Adnan. “Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri Ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce)”. Gıda 27/2 (April 2002).
JAMA Turantaş F, Ünlütürk A. Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27.
MLA Turantaş, Fulya and Adnan Ünlütürk. “Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri Ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce)”. Gıda, vol. 27, no. 2, 2002.
Vancouver Turantaş F, Ünlütürk A. Çiğ Etlerde Toplam Canlı Sayımında Elektrik İmpedans Ölçümleri ile Standart Plak Sayımları Arasındaki İlişkinin Araştırılması (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/