Loading [a11y]/accessibility-menu.js
BibTex RIS Cite

Statical Evaluation of Physical Properties of Cooked Wheat for Predicting Bulgur Yield (in English)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Grains of 26 Turkish wheat cultivars and advanced breeding lines (20 of durum and 6 of bread wheat) were used in this study. Simple correlations between bulgur yield and certain physical properties of cooked wheat were determined. Significant correlations between bulgur yield and the sum of the grain over 2.8+2.5 mm sleeves were obtained for both cooked durum and bread wheat samples (p<0.01). Multiple regression analyses showed that the model involving two variables (the grain over 2.8 mm sieve and the length of the grain for cooked durum wheat samples) resulted in the highest R value. 

Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Bu çalışmada 26 Türk buğday çeşidi ve ileri ıslah hatlarından (20 durum ve 6 ekmeklik buğday) örneklerle çalışılmıştır. Bulgur verimi ile pişmiş buğdaya ilişkin bazı fiziksel özellikler arasındaki basit korelasyonlar belirlenmiştir. Pişmiş durum ve ekmeklik buğday için bulgur verimi ile 2.8+2.5 mm elek üstü toplamı arasında önemli korelasyonlar elde edilmiştir. (p<0.01). Çoklu regresyon analizleri, iki değişkeni içeren (pişmiş durum buğday örnekleri için 2.8 mm elek üstü ve tane uzunluğu) modelin en yüksek R değerini verdiğini göstermiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özen Özboy Özbaş This is me

Hamit Köksel This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Özbaş, Ö. Ö. ., & Köksel, H. . (2002). Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda, 27(3).
AMA Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago Özbaş, Özen Özboy, and Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote Özbaş ÖÖ, Köksel H (June 1, 2002) Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda 27 3
IEEE Ö. Ö. . Özbaş and H. . Köksel, “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD Özbaş, Özen Özboy - Köksel, Hamit. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27.
MLA Özbaş, Özen Özboy and Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/