Grains of 26 Turkish wheat cultivars and advanced breeding lines (20 of durum and 6 of bread wheat) were used in this study. Simple correlations between bulgur yield and certain physical properties of cooked wheat were determined. Significant correlations between bulgur yield and the sum of the grain over 2.8+2.5 mm sleeves were obtained for both cooked durum and bread wheat samples (p<0.01). Multiple regression analyses showed that the model involving two variables (the grain over 2.8 mm sieve and the length of the grain for cooked durum wheat samples) resulted in the highest R value.
Bu çalışmada 26 Türk buğday çeşidi ve ileri ıslah hatlarından (20 durum ve 6 ekmeklik buğday) örneklerle çalışılmıştır. Bulgur verimi ile pişmiş buğdaya ilişkin bazı fiziksel özellikler arasındaki basit korelasyonlar belirlenmiştir. Pişmiş durum ve ekmeklik buğday için bulgur verimi ile 2.8+2.5 mm elek üstü toplamı arasında önemli korelasyonlar elde edilmiştir. (p<0.01). Çoklu regresyon analizleri, iki değişkeni içeren (pişmiş durum buğday örnekleri için 2.8 mm elek üstü ve tane uzunluğu) modelin en yüksek R değerini verdiğini göstermiştir.
Özbaş, Ö. Ö. ., & Köksel, H. . (2002). Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda, 27(3).
AMA
Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago
Özbaş, Özen Özboy, and Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote
Özbaş ÖÖ, Köksel H (June 1, 2002) Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda 27 3
IEEE
Ö. Ö. . Özbaş and H. . Köksel, “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD
Özbaş, Özen Özboy - Köksel, Hamit. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA
Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27.
MLA
Özbaş, Özen Özboy and Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver
Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27(3).