BibTex RIS Cite

Campylobacter jejuni (in English)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

C. fetus subsp. jejuni is one of the most common bacterial causes of acute gastroenteritis in both children and adults. The purpose of this article is to review the characteristics, growth parameters, some out breaks and fatalities related to C. jejuni. In addition, symptoms and source of infections (meat, poultry, raw milk and other foods) were discussed. Finally, isolation and control mechanism were given in this article. 

Campylobacter jejuni (İngilizce)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

C. fetus subsp. jejuni çocuklarda ve yetişkinlerde çok yaygın olarak, bakteriyal akut mide ve bağırsak iltihaplanmalarına neden olan bir etkendir. Bu makale C. jejuni 'nin özellikleri, gelişme ve büyüme parametreleri, bazı yaptığı hastalıkları ve ölüme neden olması gibi konulan içermektedir. Bunlara ilave olarak hastalığın belirtileri, enfeksiyon kaynaklan, örneğin et, tavuk, çiğ süt ve diğer gıdalar da bulunuşu tartışılmıştır. Sonunda bakterinin izolasyonu ve kontrol mekanizmaları hakkında özet bilgi verilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erdoğan Küçüköner This is me

Publication Date August 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 4

Cite

APA Küçüköner, E. . (2002). Campylobacter jejuni (İngilizce). Gıda, 27(4).
AMA Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). The Journal of Food. August 2002;27(4).
Chicago Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda 27, no. 4 (August 2002).
EndNote Küçüköner E (August 1, 2002) Campylobacter jejuni (İngilizce). Gıda 27 4
IEEE E. . Küçüköner, “Campylobacter jejuni (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 27, no. 4, 2002.
ISNAD Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda 27/4 (August 2002).
JAMA Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27.
MLA Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda, vol. 27, no. 4, 2002.
Vancouver Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/