BibTex RIS Cite

The Thiamine, Riboflavine and Iron Content in the Flours at Various Extraction Rates (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

Food element content in flour depending upon extraction rate, was varied. Natural food element content in flours at various extraction rates were important also with the respect to enrichment of food. Commercial flours are classified 6 types depending on extraction rates. The various types of flours obtained from different 10 commercial mills were analyzed for riboflavine, thiamine and iron content. According to the results; in the type 4 flours (80% extraction rate) which used as a bread raw material; thiamine content were found between, 1.15-2.08 mg/kg (average 0.81 mg/kg) and Fe content 12.0-29.6 mg/kg (average 16.77 mg/kg).   

Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

Undaki besin öğesi miktarı, randımana bağlı olarak değişmektedir. Değişik randımanlı unlardaki doğal besin öğesi miktarı, gıda zenginleştirme uygulaması açısından da önem taşımaktadır. Randımana bağlı olarak ticari unlar 6 tipe ayrılmaktadır. Değişik tip unlardaki riboflavin, tiyamin ve demir miktarını belirlemek amacıyla farklı 10 değirmenden sağlanan un örnekleri analiz edilmiştir. Bulgulara göre ekmek hammaddesi olarak kullanılan Tip 4 unlarında (%80 randıman), tiyamin miktarı 1.15-2.08 mg/kg (ortalama 1.72 mg/kg), riboflavin miktarı 0.65-0.90 mg/kg (ortalama 0.81 mg/kg), demir miktarı 12.0-29.6 mg/kg (ortalama 16.77 mg/kg) arasında değişmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Aziz Ekşi This is me

Publication Date October 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 5

Cite

APA Ercan, R. ., & Ekşi, A. . (1992). Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. Gıda, 17(5).
AMA Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. The Journal of Food. October 1992;17(5).
Chicago Ercan, Recai, and Aziz Ekşi. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda 17, no. 5 (October 1992).
EndNote Ercan R, Ekşi A (October 1, 1992) Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. Gıda 17 5
IEEE R. . Ercan and A. . Ekşi, “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı”, The Journal of Food, vol. 17, no. 5, 1992.
ISNAD Ercan, Recai - Ekşi, Aziz. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda 17/5 (October 1992).
JAMA Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Ercan, Recai and Aziz Ekşi. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda, vol. 17, no. 5, 1992.
Vancouver Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. The Journal of Food. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/