BibTex RIS Cite

Use of Phosphates in Meat Products with Low Salt Content (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

Kişilerde hipertansiyonun artışında sodyum (Na+) un rolü, halk sağlığıyla uğraşan otoriteyi, insanların diyetlerinde aldıkları tuz (NaCl) miktarını azaltmaya doğru yöneltmektedir. Kür edilmiş etler, kısmen fazla miktarda sodyum içerdiği için, NaCl oranının azaltılmasında ilk hedefler bu etler olmuştur. Ama, ürünün tadı, tekstürü, su tutma kapasitesi azaltılmış hem de raf ömrü kısaltılmış olabilir (Sofos, 1983a,b; 1984; 1985). Bu nedenle etlerde kullanımı uygun bulunan ülkelerde, et endüstrisi çeşitli polifosfatları, kısmen tuzun yerine kullanmaya yönelebilir.

Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

Kişilerde hipertansiyonun artışında sodyum (Na+) un rolü, halk sağlığıyla uğraşan otoriteyi, insanların diyetlerinde aldıkları tuz (NaCl) miktarını azaltmaya doğru yöneltmektedir. Kür edilmiş etler, kısmen fazla miktarda sodyum içerdiği için, NaCl oranının azaltılmasında ilk hedefler bu etler olmuştur. Ama, ürünün tadı, tekstürü, su tutma kapasitesi azaltılmış hem de raf ömrü kısaltılmış olabilir (Sofos, 1983a,b; 1984; 1985). Bu nedenle etlerde kullanımı uygun bulunan ülkelerde, et endüstrisi çeşitli polifosfatları, kısmen tuzun yerine kullanmaya yönelebilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Publication Date October 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 5

Cite

APA Ertaş, A. H. . (1992). Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda, 17(5).
AMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. October 1992;17(5).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17, no. 5 (October 1992).
EndNote Ertaş AH (October 1, 1992) Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda 17 5
IEEE A. H. . Ertaş, “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 17, no. 5, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17/5 (October 1992).
JAMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda, vol. 17, no. 5, 1992.
Vancouver Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/