BibTex RIS Cite

Filtration Processes in Food Industry (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Filtration is also the one of separation processes used in food industry. There are the various parameters affecting the filtration. In constant pressure filtration, the filter aids such as kieselguhr and perlite are used to decrease the specific cake resistance, and thereby to increase the filtration rate. 

Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Gıda endüstrisinde kullanılan ayırma işlemlerinden birisi de filtrasyondur. Filtrasyonda süzmeyi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Sabit basınç filtrasyonunda spesifik kek direncini düşürmek, dolayısıyla süzme hızını artırmak için kizelgur ve perlit gibi süzme yardımcı maddeleri kullanılmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Arslan This is me

Publication Date December 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 6

Cite

APA Arslan, N. . (2002). Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. Gıda, 27(6).
AMA Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. The Journal of Food. December 2002;27(6).
Chicago Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda 27, no. 6 (December 2002).
EndNote Arslan N (December 1, 2002) Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. Gıda 27 6
IEEE N. . Arslan, “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”, The Journal of Food, vol. 27, no. 6, 2002.
ISNAD Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda 27/6 (December 2002).
JAMA Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda, vol. 27, no. 6, 2002.
Vancouver Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. The Journal of Food. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/