BibTex RIS Cite

The Production and Utilization of Lactulose in Food and Pharmacology Industry (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Lactulose, a synthetic sugar known as "bifidus factor", is a disaccharide composed of galactose and fructose. It is not digested in the upper gastrointestinal tract but passes to the large intestine and supports the proliferation of Bifidobacterium. So lactulose show useful physiological properties. Recently, it is used in the food and pharmaceutical industry. 

Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Sentetik bir şeker olan ve "bifidus faktörü" olarak adlandırılan laktuloz, galaktoz ve fruktozdan meydana gelen bir disakkarittir. Sindirim sisteminin üst kısımlarında sindirilmeden kalın bağırsaklara geçerek Bifidobacterium 'larınçoğalmasını teşvik eder. Böylece birçok yararlı fizyolojik özellik gösteren laktuloz özellikle son yıllarda gıda ve farmakoloji endüstrisinde kullanılmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Sibel Akalın This is me

Publication Date December 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 6

Cite

APA Akalın, A. S. . (2002). Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. Gıda, 27(6).
AMA Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food. December 2002;27(6).
Chicago Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 27, no. 6 (December 2002).
EndNote Akalın AS (December 1, 2002) Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. Gıda 27 6
IEEE A. S. . Akalın, “Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 27, no. 6, 2002.
ISNAD Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 27/6 (December 2002).
JAMA Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda, vol. 27, no. 6, 2002.
Vancouver Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/