BibTex RIS Cite

Production of Carrot Juice Using Lactofermentation Method (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

Fermente sebze suları batı toplumlarında gittikçe artan miktarlarda üretilmektedir. Fermente sebze suları üretimi özel starter kültürlerle gerçekleştirilmekte olup bu çalışmada da L. plantarum L73, NRRL B-4449 L. wylosus ve NRRL B-763 L. delbrueckii kullanılarak havuç suyunda süt asidi oluşumu incelenmiştir.L. plantarum L73 hızlı pH düşüşü sağlaması ve istenilmeyen mikroorganizmalara karşı antogonistik etkileri nedeniyle laktoferment yöntemi ile havuç suyu üretimine uygun bulunmuştur.  

Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

Fermente sebze suları batı toplumlarında gittikçe artan miktarlarda üretilmektedir. Fermente sebze suları üretimi özel starter kültürlerle gerçekleştirilmekte olup bu çalışmada da L. plantarum L73, NRRL B-4449 L. wylosus ve NRRL B-763 L. delbrueckii kullanılarak havuç suyunda süt asidi oluşumu incelenmiştir.L. plantarum L73 hızlı pH düşüşü sağlaması ve istenilmeyen mikroorganizmalara karşı antogonistik etkileri nedeniyle laktoferment yöntemi ile havuç suyu üretimine uygun bulunmuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Gökmen This is me

Jale Acar This is me

Publication Date December 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 6

Cite

APA Gökmen, V. ., & Acar, J. . (1992). Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. Gıda, 17(6).
AMA Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. The Journal of Food. December 1992;17(6).
Chicago Gökmen, Vural, and Jale Acar. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda 17, no. 6 (December 1992).
EndNote Gökmen V, Acar J (December 1, 1992) Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. Gıda 17 6
IEEE V. . Gökmen and J. . Acar, “Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi”, The Journal of Food, vol. 17, no. 6, 1992.
ISNAD Gökmen, Vural - Acar, Jale. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda 17/6 (December 1992).
JAMA Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Gökmen, Vural and Jale Acar. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda, vol. 17, no. 6, 1992.
Vancouver Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. The Journal of Food. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/