BibTex RIS Cite

Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

Fosfatların bakteriyel inhibisyonunun mekanizması, tam olarak bilinmemektedir ve kaynaklarda olası ihtimaller belirtilmektedir. Belli koşullar altında fosfatların inhibitör etkilerinin kilitlenmesi; organizmanın tipi, fosfat tipi ve düzeyi, ısı uygulaması ve depolama sıcaklığı, pH değeri, substrat tipi ve katkı maddeleri ve etteki enzimlerle fosfatların hidrolizi gibi birçok faktörlerden kaynaklanabilir. pH, sıcaklık ve üretim süresindeki değişiklikler; fosfatlar tarafından iyonların tutulmasına, enzim inaktivasyonuna ve polifosfatların etkisiz ortofosfatlara hidrolizine etki edebilir. Uygun ısıl işlem, enzimleri inaktive etmekte ve hidrolizi önlemektedir. Ama, bazı ısıl uygulamalar, polifosfatların pirofosfatlara ve ortofosfatlara dönüşümüyle sonuçlanabilir.

Use of Phosphates in Meat Products with Low Salt Content (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

Fosfatların bakteriyel inhibisyonunun mekanizması, tam olarak bilinmemektedir ve kaynaklarda olası ihtimaller belirtilmektedir. Belli koşullar altında fosfatların inhibitör etkilerinin kilitlenmesi; organizmanın tipi, fosfat tipi ve düzeyi, ısı uygulaması ve depolama sıcaklığı, pH değeri, substrat tipi ve katkı maddeleri ve etteki enzimlerle fosfatların hidrolizi gibi birçok faktörlerden kaynaklanabilir. pH, sıcaklık ve üretim süresindeki değişiklikler; fosfatlar tarafından iyonların tutulmasına, enzim inaktivasyonuna ve polifosfatların etkisiz ortofosfatlara hidrolizine etki edebilir. Uygun ısıl işlem, enzimleri inaktive etmekte ve hidrolizi önlemektedir. Ama, bazı ısıl uygulamalar, polifosfatların pirofosfatlara ve ortofosfatlara dönüşümüyle sonuçlanabilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Publication Date December 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 6

Cite

APA Ertaş, A. H. . (1992). Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda, 17(6).
AMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. December 1992;17(6).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17, no. 6 (December 1992).
EndNote Ertaş AH (December 1, 1992) Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda 17 6
IEEE A. H. . Ertaş, “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 17, no. 6, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17/6 (December 1992).
JAMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda, vol. 17, no. 6, 1992.
Vancouver Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. The Journal of Food. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/