BibTex RIS Cite

Characteristics of Bacteriocins, Applications in Food Microbiology and Their Potential Usage in the Future (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Bacteriocins are the substances produced by different bacterial species having Inhibitory effects on some other bacteria. Recently their usage in food is increasing because of their effects on some frequent food-borne pathogens. Their inhibitory effect on the growth of especially some pathogens such as Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens and Salmonella spp. in foods are shown. In developed countries governmental establishments which are responsible for food safety have increased their support for the studies concentrated on bacteriocin research. The increasing consumer demand regarding food preservation by using more natural methods is also supporting the present interest about bacteriocins. 

Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Bakteriyosinler değişik bakteri türleri tarafından sentezlenen ve diğer bazı türler üzerinde Inhibe edici özelliğe sahip maddelerdir. Son yıllarda daha sıklıkla görülen bazı gıda patojenleri üzerindeki etkileri nedeniyle gıdalarda kullanımları giderek artmaktadır. Özellikle Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens ve Salmonella spp. gibi patojenlerin gıdalarda üremelerinin engellenmesinde etkili olabildikleri gösterilmiştir. Gelişmiş ülkelerin gıda güvenliğinden sorumlu kurum veya kuruluşları bakteriyosinler üzerinde yoğunlaşan çalışmalara olan desteklerini arttırmışlardır. Ayrıca tüketicilerden gıdaların daha doğal yöntemlerle korunmaları ile ilgili artarak gelen talep bakteriyosinlere olan ilgiyi desteklemektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hakan Kuleasan This is me

M. Lütfü Çakmakçı This is me

Publication Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 2

Cite

APA Kuleasan, H. ., & Çakmakçı, M. L. . (2003). Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. Gıda, 28(2).
AMA Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. The Journal of Food. April 2003;28(2).
Chicago Kuleasan, Hakan, and M. Lütfü Çakmakçı. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda 28, no. 2 (April 2003).
EndNote Kuleasan H, Çakmakçı ML (April 1, 2003) Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. Gıda 28 2
IEEE H. . Kuleasan and M. L. . Çakmakçı, “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”, The Journal of Food, vol. 28, no. 2, 2003.
ISNAD Kuleasan, Hakan - Çakmakçı, M. Lütfü. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda 28/2 (April 2003).
JAMA Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Kuleasan, Hakan and M. Lütfü Çakmakçı. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda, vol. 28, no. 2, 2003.
Vancouver Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. The Journal of Food. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/