BibTex RIS Cite

A research on Production of Low-Calorie Strained Yoghurt with Simplesse (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

In this study, the effects of using Simplesse® 100 with two different ratio (as 0,5: 1,0%) which are protein based fat replacers on the quality of various type strained yoghurt. Some chemical compositions of stained yoghurt samples were determined on the 1st, 7th, 14th, and 21st days of storage and sensory properties were evaluated. According to the results of statistical analysis, using the different ratio of fat replacer in producing strained yoghurt affected total solids, ash, acidities values and sensorial properties whereas lactose, tyrosine, acid value were not influenced.  

Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Araştırmada protein bazlı yağ ikame maddesi Simplesse® 100’ün farklı oranlarda yarım yağlı ve yağsız torba yoğurdu üretiminde kullanımının yoğurt kalitesine etkileri incelenmiştir. Üretilen torba yoğurtlarının depolamanın 1., 7., 14. ve 21. günlerinde kimi kimyasal ve duyusal özellikleri değerlendirilmiştir. Yapılan istatistik değerlendirme sonucana göre kullanılan farklı oranlardaki yağ ikame maddesinin üretilen torba yoğurtlarının kurumadde, kül, yağ, asittik ve duyusal özellikleri üzerine etkslnln önemli olduğunu buna karşın laktoz tirozin ve asit değeri üzerine etkili olmadğı belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Harun Uysal This is me

Özer Kınık This is me

Harun Kesenkaş This is me

Necati Akbulut This is me

Publication Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 2

Cite

APA Uysal, H. ., Kınık, Ö. ., Kesenkaş, H. ., Akbulut, N. . (2003). Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 28(2).
AMA Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. April 2003;28(2).
Chicago Uysal, Harun, Özer Kınık, Harun Kesenkaş, and Necati Akbulut. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28, no. 2 (April 2003).
EndNote Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N (April 1, 2003) Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda 28 2
IEEE H. . Uysal, Ö. . Kınık, H. . Kesenkaş, and N. . Akbulut, “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 28, no. 2, 2003.
ISNAD Uysal, Harun et al. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28/2 (April 2003).
JAMA Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Uysal, Harun et al. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 28, no. 2, 2003.
Vancouver Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/