In this study, the chemical analysis of Gravyer Cheese samples gathered from Kars district. In the chemical analysis mean values of the following characteristics were determined as, dry matter 68.20%, fat 33.45%, non-fat-dry matter 35.01%, protein 28.95%, total ash 4.94%, salt 3.70%, pure ash 1.24%, salt in dry matter 5.43%, fat in dry matter 49.07% and the acidity 1.87%.
Bu çalışmada Kars ili ve çevresinden şansa bağlı olarak alınan 15 adet gravyer peyniri örneği incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre bu peynir çeşidinde saptanan ortalama değerler, kurumadde %68.21, yağ %33.45, yağsız kurumadde %35.01, protein %28.95, kül %4.94, tuz %3.70, saf kül %1.24, kuru maddede tuz %5.43, kurumaddede yağ %49.07 ve asitlik %1.87 olmuştur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993 Volume: 18 Issue: 3 |