BibTex RIS Cite

A Study for Manufacturing and Organoleptic, Physical and Chemical Properties of Kars Gravyer Cheese (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 3, - , 01.06.1993

Abstract

In this study, the chemical analysis of Gravyer Cheese samples gathered from Kars district. In the chemical analysis mean values of the following characteristics were determined as, dry matter 68.20%, fat 33.45%, non-fat-dry matter 35.01%, protein 28.95%, total ash 4.94%, salt 3.70%, pure ash 1.24%, salt in dry matter 5.43%, fat in dry matter 49.07% and the acidity 1.87%.

Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Year 1993, Volume: 18 Issue: 3, - , 01.06.1993

Abstract

Bu çalışmada Kars ili ve çevresinden şansa bağlı olarak alınan 15 adet gravyer peyniri örneği incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre bu peynir çeşidinde saptanan ortalama değerler, kurumadde %68.21, yağ %33.45, yağsız kurumadde %35.01, protein %28.95, kül %4.94, tuz %3.70, saf kül %1.24, kuru maddede tuz %5.43, kurumaddede yağ %49.07 ve asitlik %1.87 olmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zafer Ulutaş This is me

Abdullah Çağlar This is me

Ahmet Kurt This is me

Publication Date June 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 3

Cite

APA Ulutaş, Z. ., Çağlar, A. ., & Kurt, A. . (1993). Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 18(3).
AMA Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. June 1993;18(3).
Chicago Ulutaş, Zafer, Abdullah Çağlar, and Ahmet Kurt. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18, no. 3 (June 1993).
EndNote Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A (June 1, 1993) Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 18 3
IEEE Z. . Ulutaş, A. . Çağlar, and A. . Kurt, “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 18, no. 3, 1993.
ISNAD Ulutaş, Zafer et al. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18/3 (June 1993).
JAMA Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Ulutaş, Zafer et al. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 18, no. 3, 1993.
Vancouver Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/