BibTex RIS Cite

The Quality of Yoghurt Consumed in Bursa (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 3, - , 01.06.1993

Abstract

In this research some chemical and microbiological properties of 20 yoghurt samples taken from different production run were determined and their conformity to food regulations were studied. The extreme values of total solids of the sample range from 13.03-20.85% having an average value of 16.46%. According to the fat content 60% of samples were found in “fat” class. Titratable acidity values of 3 samples (15%) were not agreeable with values Food Regulations. Microbiological results indicated that the hygienic quality of yoghurts were unsatisfactory.   

Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi

Year 1993, Volume: 18 Issue: 3, - , 01.06.1993

Abstract

Çalışmada, Bursa bölgesinde üretim yapan 20 değişik firmaya ait yoğurt numunesinin bazı kimyasal ve bakteriyolojik nitelikleri saptanarak; sonuçlar Gıda Maddeleri Mevzuatının ilgili maddelerine göre değerlendirildi. Örneklerde toplam kuru madde miktarları %13.03-20.85 arasında değişme göstermiş ve ortalama %16.46 olarak belirlenmiştir. Örneklerin %60’ı tüzüğe göre yağlı yoğurt sınıfında yer almıştır. Titrasyon asitliği yönünden örneklerin %15’i gıda maddeleri tüzüğüne uygun bulunmamıştır. Mikrobiyolojik sonuçlar ise yoğurtların hijyenik açıdan yetersiz olduğunu ortaya koymuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Tayar This is me

Şahsenem Anar This is me

Cem Şen This is me

Publication Date June 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 3

Cite

APA Tayar, M. ., Anar, Ş. ., & Şen, C. . (1993). Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. Gıda, 18(3).
AMA Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. The Journal of Food. June 1993;18(3).
Chicago Tayar, Mustafa, Şahsenem Anar, and Cem Şen. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda 18, no. 3 (June 1993).
EndNote Tayar M, Anar Ş, Şen C (June 1, 1993) Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. Gıda 18 3
IEEE M. . Tayar, Ş. . Anar, and C. . Şen, “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 18, no. 3, 1993.
ISNAD Tayar, Mustafa et al. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda 18/3 (June 1993).
JAMA Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Tayar, Mustafa et al. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda, vol. 18, no. 3, 1993.
Vancouver Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. The Journal of Food. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/