BibTex RIS Cite

Hazard Analysis and Critical Control Points System and its Applications in the Food Quality Control (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system aims to produce food by controlling the dangers inherent in any food process and determining the steps that are necessary to minimize the risks. The advantages of the HACCP approach are the highly secure process control, decreases in test frequencies, and savings in labor and sources.

Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike-Analizi sistemi, herhangi bir gıda prosesinde mevcut tehlikeleri kontrol altına alarak ve riskleri en düşük düzeyde tutmak için gerekli kademeleri tayin ederek güvenilir gıda üretimini amaçlayan bir sistemdir. Sistemin sağladığı avantajlar proses kontrolünün büyük bir güvenle sağlanması, test yapma sıklığının azaltılması, emek ve kaynaklardan tasarruf sağlanabilmesidir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Dilek Boyacıoğlu This is me

Publication Date October 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 5

Cite

APA Boyacıoğlu, D. . (1993). Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. Gıda, 18(5).
AMA Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. October 1993;18(5).
Chicago Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda 18, no. 5 (October 1993).
EndNote Boyacıoğlu D (October 1, 1993) Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. Gıda 18 5
IEEE D. . Boyacıoğlu, “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları”, The Journal of Food, vol. 18, no. 5, 1993.
ISNAD Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda 18/5 (October 1993).
JAMA Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda, vol. 18, no. 5, 1993.
Vancouver Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/