Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system aims to produce food by controlling the dangers inherent in any food process and determining the steps that are necessary to minimize the risks. The advantages of the HACCP approach are the highly secure process control, decreases in test frequencies, and savings in labor and sources.
Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike-Analizi sistemi, herhangi bir gıda prosesinde mevcut tehlikeleri kontrol altına alarak ve riskleri en düşük düzeyde tutmak için gerekli kademeleri tayin ederek güvenilir gıda üretimini amaçlayan bir sistemdir. Sistemin sağladığı avantajlar proses kontrolünün büyük bir güvenle sağlanması, test yapma sıklığının azaltılması, emek ve kaynaklardan tasarruf sağlanabilmesidir.
Boyacıoğlu, D. . (1993). Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. Gıda, 18(5).
AMA
Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. October 1993;18(5).
Chicago
Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda 18, no. 5 (October 1993).
EndNote
Boyacıoğlu D (October 1, 1993) Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. Gıda 18 5
IEEE
D. . Boyacıoğlu, “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları”, The Journal of Food, vol. 18, no. 5, 1993.
ISNAD
Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda 18/5 (October 1993).
JAMA
Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18.
MLA
Boyacıoğlu, Dilek. “Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi Ve Uygulamaları”. Gıda, vol. 18, no. 5, 1993.
Vancouver
Boyacıoğlu D. Gıda Kalite Kontrolünde Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Sitemi ve Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18(5).