Ten different fruit juice cocktails containing various proportions of water melon, sour cherry and apple juices were prepared and subjected to sensory evaluation to determine the consumer acceptance. The sample containing 50% watermelon, 25% sour cherry and 25% apple juices received the highest acceptance whereas 100% watermelon juice was least preferred. Addition of sour cherry juice to watermelon juice provided better acceptance than apple juice.
Karpuz, vişne ve elma sularının çeşitli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen ve duyusal olarak değerlendirilen 10 çeşit meyve suyu içinde en fazla beğeniyi %50 karpuz, %25 vişne ve %25 elma sularından, en düşük beğeniyi ise tamamı karpuz suyundan oluşan örnekler kazanmıştır. Vişne suyu katkılı karpuz suları, elma suyu katkılı olanlara göre daha çok tercih edilmişlerdir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993 Volume: 18 Issue: 6 |