BibTex RIS Cite

A Research on some Quality Properties of Potato Varieties Growth in Erzurum (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

In this study, some quality properties of potatoes foreign and local originated were determined under Erzurum ecological conditions from 1998 to 1999. According to averages from two years, specific gravity, dry matter ratio, starch ratio, protein ratio, chips productivity and chips oil absorption ratio of varieties were found as between %17,87-27,54, %115,58-17,97, %7,48-10,51, %34,01-39,84 and %24,92-35,83 successively. From the investigated quality parameters point of view L. Ngetta, Ardenta, 34 Number Strain and Vangof varieties gave better results than the rest.  

Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

Bu çalışmada, Erzurum ekolojik koşullarında 1998 ve 1999 yıllarında yetiştirilen yabancı kaynaklı ve yerli patates çeşitlerinin bazı kalite özellikleri belirlenmiştir. Araştırmanın iki yıllık sonuçlarının ortalamalarına göre; çeşitlerin özgül ağırlığı 1,066-1,101, kuru madde oranı %17,87-27,54, nişasta oranı %11,58-17,97, protein oranı %7,48-10,51, cips verimliliği %34,01 -39,84 ve cipsin yağ çekme oranı %24,92-35,83 arasında değişmiştir. İncelenen kalite özellikleri bakımından L Ngetta, Ardenta, 34 Nolu Hat ve Vangof çeşitlerinin diğer çeşitlerden daha üstün olduğu belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Kemalettin Kara This is me

Publication Date October 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 5

Cite

APA Kara, K. . (2003). Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. Gıda, 28(5).
AMA Kara K. Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. The Journal of Food. October 2003;28(5).
Chicago Kara, Kemalettin. “Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon Ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28, no. 5 (October 2003).
EndNote Kara K (October 1, 2003) Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. Gıda 28 5
IEEE K. . Kara, “Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 28, no. 5, 2003.
ISNAD Kara, Kemalettin. “Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon Ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28/5 (October 2003).
JAMA Kara K. Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Kara, Kemalettin. “Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon Ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 28, no. 5, 2003.
Vancouver Kara K. Erzurum Ekolojik Koşullarında Adaptasyon ve Verim Denemesine Patates Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. The Journal of Food. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/