BibTex RIS Cite

Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

Bu araştırma, vişne suyu ve konsantrelerinin üretiminde çeşitli aşamalarda farklı amaçlarla uygulanan ısıtma işlemlerinin kalite kriterleri arasında yer alan yoğunluğu, polimerik renk ve bulanıklık düzeyi üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Ulaşılan bulgular, vişne suyu ve konsantratı üretiminde, pastörizasyon ve evaporasyon gibi işlemlerin özenle seçilmesinin, ısı uygulanmış ürünlerin hızla soğutulmasının ve depolamanın düşük derecede yapılmasının renk ve berraklık üzerinde son derece olumlu etkiler sağlayacağını ortaya koymaktadır.  

The Effect of Temperature on the Color and Turbidity Stability of Sour Cherry Juice and Concentrate (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

This study was conducted to evaluate the effects of heat, which is applied during various processing steps, on color density, polymeric color and turbidity of sour cherry juice and concentrate. The results showed that processing steps such as pasteurization and evaporation should be carried out under mild temperature conditions. The warm products has to be cooled immediately after they are produced and then stored cold conditions.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date February 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 1

Cite

APA Velioğlu, S. . (1994). Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. Gıda, 19(1).
AMA Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. The Journal of Food. February 1994;19(1).
Chicago Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda 19, no. 1 (February 1994).
EndNote Velioğlu S (February 1, 1994) Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. Gıda 19 1
IEEE S. . Velioğlu, “Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 1, 1994.
ISNAD Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda 19/1 (February 1994).
JAMA Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda, vol. 19, no. 1, 1994.
Vancouver Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. The Journal of Food. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/