BibTex RIS Cite

Impedance Method and Applications in Food Microbiology (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

The impedance method is a rapid automated method for determining bacteriological contamination level. In recent years this method for estimation of microorganisms have been used widely in food microbiology because it requires minimal samples preparation and low running costs, provide continuous automatic monitoring, and produce relatively rapid results. The principle of this method based on monitoring changes in the electrical properties of a medium as a result of microbial growth.

Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

Elektrik impedans yöntemi özellikle son yıllarda gıda mikrobiyolojisinde kalitatif ve kantitatif analizlerde kullanımı yaygınlaşmaya başlayan yeni bir yöntemdir. Bu yöntem klasik yöntemlere kıyasla çok daha hızlı, pratik, ekonomik bir yöntem olduğu gibi aynı zamanda daha az işgücü gerektirmektedir. Yöntemin prensibi besi ortamında mikrobiyal aktivite sonucu bazı metabolitlerin üretilmesine ve ortamın kimyasal bileşiminde meydana gelen bu değişimin elektrik impedansı etkilemesine dayanmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fulya Turantaş This is me

Publication Date June 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 3

Cite

APA Turantaş, F. . (1994). Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. Gıda, 19(3).
AMA Turantaş F. Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. The Journal of Food. June 1994;19(3).
Chicago Turantaş, Fulya. “Elektrik İmpedans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda 19, no. 3 (June 1994).
EndNote Turantaş F (June 1, 1994) Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. Gıda 19 3
IEEE F. . Turantaş, “Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”, The Journal of Food, vol. 19, no. 3, 1994.
ISNAD Turantaş, Fulya. “Elektrik İmpedans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda 19/3 (June 1994).
JAMA Turantaş F. Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Turantaş, Fulya. “Elektrik İmpedans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda, vol. 19, no. 3, 1994.
Vancouver Turantaş F. Elektrik İmpedans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. The Journal of Food. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/