BibTex RIS Cite

Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

Pektin gıda, ilaç, kağıt ve tekstil endüstrilerinde jel yapıcı, stabilizan ve emülsifiyan olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Tarımsal endüstri artıklarının değerlendirilmesi özellikle bu endüstri kolları gelişen ülkelerde günsel bir konudur. Bu artıklar bazı hallerde çok kıymetli ürünleri içermektedir. Pektin eldesinde başlıca hammadde kaynağı elma posası, portakal kabukları, ayçiçeği tablası ve şeker pancarı küspesidir. Ülkemizde pektin ihtiyacının tamamı ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Son yıllarda tüketime hazır gıdalar sektöründeki gelişmeler nedeniyle, Türkiye’de pektin kullanımı yaygınlaştığından ihtiyaç giderek artmaktadır. 

Pectin, its Physicochemical Properties, Production and its Use in Foods (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

Pectin is widely used by the food, pharmaceutical, textile and paper industries as a gelling, stabilizing, emulsifying and thickening agent. Primary sources of pectin are citrus fruit, apple, sunflower head and sugar-beet pulp. The pectin requirement in Turkey is met through imports, mostly from European countries. Pectin requirement has increased because of wide pectin uses due to developments in food sector recently.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Arslan This is me

Publication Date June 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 3

Cite

APA Arslan, N. . (1994). Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı. Gıda, 19(3).
AMA Arslan N. Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı. The Journal of Food. June 1994;19(3).
Chicago Arslan, Nurhan. “Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi Ve Gıdalarda Kullanımı”. Gıda 19, no. 3 (June 1994).
EndNote Arslan N (June 1, 1994) Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı. Gıda 19 3
IEEE N. . Arslan, “Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 19, no. 3, 1994.
ISNAD Arslan, Nurhan. “Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi Ve Gıdalarda Kullanımı”. Gıda 19/3 (June 1994).
JAMA Arslan N. Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Arslan, Nurhan. “Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi Ve Gıdalarda Kullanımı”. Gıda, vol. 19, no. 3, 1994.
Vancouver Arslan N. Pektinin Fizikokimyasal Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı. The Journal of Food. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/