BibTex RIS Cite

Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Bu araştırmada ülkemizin değişik yörelerinde yetiştirilen anasonun tohum uçucu yağının kimyasal bileşimi ve bileşim üzerine depolama süresinin etkisi incelenmiştir. Anason tohumu uçucu yağları damıtma yöntemiyle elde edilmiştir. Örneklerin uçucu yağ miktarları kuru maddede % olarak Çeşme örneğinde 2.98; Burdur örneğinde 2.45; Tavşanlı örneğinde 3.14 ve Acıpayam örneğinde 2.66 bulunmuştur. Anason tohumları depolamaya alınmadan önce su miktarı, ham selüloz, protein, toplam kül, sabit yağ miktarları saptanmıştır. Anason tohumlarından depolama başlangıcı, 3, 6 ve 9 ay depolama süreleri sonunda elde edilen uçucu yağın fizikokimyasal özellikleri ve gaz kromatografisiyle bileşimi incelenmiş, özellikle anetolün bu süreler sonunda gösterdiği değişim belirlenmiştir.  

The Effects of Storage Period on Aniseed Essential Oil Composition (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

This study covers the chemical composition of essential oil aniseed grown in various parts of Turkey and the influence of storage period on the composition. Aniseed essential oils were derived by means of distillation. On dry weight basis in percent, were calculated as 2.98 in Çeşme, 2.45 Burdur, 3.14 in Tavşanlı, 2.66 in Acıpayam. In addition, before aniseeds were taken to be stored, their contents of water, crude fiber, protein, total ash, fixed oil were found. The study was carried out on the composition of gas chromatography of essential oil, which was extracted at the beginning of aniseed storage and at the end of their 3, 6 and 9 month storage periods, and on oil physicochemical extracted properties, and especially the change show by anethole at the end of these periods was determined.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ercüment Satıbeşe This is me

Ayten Doğan This is me

İsmail Yavaş This is me

Publication Date October 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 5

Cite

APA Satıbeşe, E. ., Doğan, A. ., & Yavaş, İ. . (1994). Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. Gıda, 19(5).
AMA Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. The Journal of Food. October 1994;19(5).
Chicago Satıbeşe, Ercüment, Ayten Doğan, and İsmail Yavaş. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda 19, no. 5 (October 1994).
EndNote Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ (October 1, 1994) Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. Gıda 19 5
IEEE E. . Satıbeşe, A. . Doğan, and İ. . Yavaş, “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 5, 1994.
ISNAD Satıbeşe, Ercüment et al. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda 19/5 (October 1994).
JAMA Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Satıbeşe, Ercüment et al. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda, vol. 19, no. 5, 1994.
Vancouver Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. The Journal of Food. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/