BibTex RIS Cite

The Microbiologic Analysis of Ice-cream which Consumed in Eskişehir (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

This study has been undertaken to determine the bacteriological quality of ice-cream consumed in Eskişehir total of 23 ice-cream samples were collected from May-August 1992. Ice-cream samples were analysed for their total aerobic bacteria number, psycrophylic bacteria, coliform, E. coli, S. aureus, fecal Streptococcus, yeast and mould counts and for the presence of Salmonella and Shigella bacteria. As a result, the bacteriological quality of ice-cream which were consumed in Eskişehir were determined to be unacceptable.  

Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Bu çalışma, Eskişehir’de halkın tüketimine sunulan dondurmaların bakteriyolojik kalitesinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Mayıs-Ağustos 1992 tarihleri arasında toplam 23 adet dondurma örneği toplanmıştır. Dondurma örnekleri total aerobik bakteri sayısı (TABS), psikrofilik bakteri, koliform, E. coli, S. aureus, fekal Streptococcus sayıları ve maya-küf ile Salmonella-Shigella bakterilerinin varlığı yönünden incelenmiştir. Sonuç olarak Eskişehir’de tüketilen dondurmaların bakteriyolojik kalitelerinin düşük olduğu belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Merih Kıvanç This is me

Mustafa Yamaç This is me

Buket Kunduhoğlu This is me

Publication Date October 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 5

Cite

APA Kıvanç, M. ., Yamaç, M. ., & Kunduhoğlu, B. . (1994). Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. Gıda, 19(5).
AMA Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. The Journal of Food. October 1994;19(5).
Chicago Kıvanç, Merih, Mustafa Yamaç, and Buket Kunduhoğlu. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda 19, no. 5 (October 1994).
EndNote Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B (October 1, 1994) Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. Gıda 19 5
IEEE M. . Kıvanç, M. . Yamaç, and B. . Kunduhoğlu, “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 5, 1994.
ISNAD Kıvanç, Merih et al. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda 19/5 (October 1994).
JAMA Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Kıvanç, Merih et al. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda, vol. 19, no. 5, 1994.
Vancouver Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. The Journal of Food. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/