BibTex RIS Cite

The Determination of Vitamin D3 by High Pressure Liquid Chromatography (HPLC) (in English)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Vitamin D3 was resolved and quantified by applying reserved-phase high pressure liquid chromatography (RP-HPLC) to the samples of hen eggs. The samples were separated on a reserved-phase C18 column with acetonitrile+methylenechloride (0.001% triethylamine)+methanol (700+300+0.5) as the mobile phase. Quantitative determination was accomplished by monitoring the ultraviolet absorbance of vitamin D3 at 280 nm. The recovery was 94.43% for vitamin D3 Details of the accuracy and precision of the method were presented.

Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Tavuk yumurtası örneklerinde D3 vitamini, zıt faz yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (RP-HPLC) yöntemiyle tanımlandı ve miktarları tespit edildi. Örnekler; zıt-faz C18 kolonunda, asetonitril+metilenklorür (0.001% trietilamin)+metanol (700+300+0.5)’den oluşan mobil fazla ayrıldılar. Kantitatif tayin, D3 vitamininin ultraviyole absorbansının 280 nm.’ye ayarlanması yoluyla gerçekleştirildi. D3 vitamininin geri kazanımı %94.43 olarak bulundu. Metodun doğruluk ve kesinliği ile ilgili detaylar burada verilmektedir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Semih Ötleş This is me

Yaşar Hışıl This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 6

Cite

APA Ötleş, S. ., & Hışıl, Y. . (1994). Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). Gıda, 19(6).
AMA Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago Ötleş, Semih, and Yaşar Hışıl. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote Ötleş S, Hışıl Y (December 1, 1994) Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). Gıda 19 6
IEEE S. . Ötleş and Y. . Hışıl, “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD Ötleş, Semih - Hışıl, Yaşar. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19.
MLA Ötleş, Semih and Yaşar Hışıl. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/