BibTex RIS Cite

The Effects of Nitrogen Fertilization on Semolina Yield Ash and Pigment Content in Durum Wheat (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 1, - , 01.02.1995

Abstract

This research was undertaken to determine the effects of nitrogen fertilization on semolina yield, and ash and pigment content in durum wheat. The samples were taken a nitrogen fertilization trial over a two years period. Çakmak 79 and Kunduru 1149, durum wheat varieties whose quality, yield and agronomic characteristics are different, were used. These are grown commonly in the Central and Sub-northern regions of Anatolia. Results of the research showed that nitrogen fertilization had some positive effects on semolina yield, and ash and pigment content depending upon the year and location.  

Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi

Year 1995, Volume: 20 Issue: 1, - , 01.02.1995

Abstract

Bu araştırmada azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada iki yıl süre ile farklı azotlu gübre uygulanan deneme materyalinden yararlanılmıştır. Denemede Orta Anadolu ve Kuzey Geçit Bölgeleri’nde yaygın olarak üretilen kalite, verim ve agronomik özellikleri bakımından farklılık gösteren Çakmak 79 ve Kunduru 1149 çeşitleri kullanılmıştır. Araştırma sonucu azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine üretim yeri ve yılına göre değişmekle birlikte önemli düzeyde etkili olduğu saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Bülent Aktan This is me

Ayhan Atlı This is me

Publication Date February 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 1

Cite

APA Aktan, B. ., & Atlı, A. . (1995). Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda, 20(1).
AMA Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. February 1995;20(1).
Chicago Aktan, Bülent, and Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20, no. 1 (February 1995).
EndNote Aktan B, Atlı A (February 1, 1995) Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda 20 1
IEEE B. . Aktan and A. . Atlı, “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”, The Journal of Food, vol. 20, no. 1, 1995.
ISNAD Aktan, Bülent - Atlı, Ayhan. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20/1 (February 1995).
JAMA Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Aktan, Bülent and Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda, vol. 20, no. 1, 1995.
Vancouver Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/