BibTex RIS Cite

Natural Food Colorants (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 4, - , 01.08.1995

Abstract

In this review, the natural colorant additives used in foods, naturally occurring pigments of foodstuffs, the composition, characteristics and uses of main natural sources (algae, annatto, safflower, cranberry, flowers, gardenia, alkannet, cochineal, capsicum, red beet, monascus, orchil, saffron, sandal wood, grapes, turmeric) for color additive, other potential plant materials, and related legal status were updated.

Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I

Year 1995, Volume: 20 Issue: 4, - , 01.08.1995

Abstract

Bu derlemede, gıdalarda kullanılan doğal renk katkıları, hammadde gıdaların doğal pigmentleri, renk maddeleri kaynağı başlıca doğal materyallerin (algler, anatto, aspir, bataklık kızılcığı, çiçekler, gardenya, havacıva, kırmız, kırmızıbiber, kırmızı pancar, monaskus, orçil, safran, sandal, üzüm, zerdeçal) bileşim, özellik ve kullanımları, potansiyel kaynak olabilecek diğer bitkisel materyal ve konuyla ilgili yasal düzenleme ele alınmıştır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Musa Özcan This is me

Atilla Akgül This is me

Publication Date August 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 4

Cite

APA Özcan, M. ., & Akgül, A. . (1995). Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. Gıda, 20(4).
AMA Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. The Journal of Food. August 1995;20(4).
Chicago Özcan, Musa, and Atilla Akgül. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda 20, no. 4 (August 1995).
EndNote Özcan M, Akgül A (August 1, 1995) Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. Gıda 20 4
IEEE M. . Özcan and A. . Akgül, “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”, The Journal of Food, vol. 20, no. 4, 1995.
ISNAD Özcan, Musa - Akgül, Atilla. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda 20/4 (August 1995).
JAMA Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Özcan, Musa and Atilla Akgül. “Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I”. Gıda, vol. 20, no. 4, 1995.
Vancouver Özcan M, Akgül A. Gıdalar İçin Doğal Renk Maddeleri-I. The Journal of Food. 1995;20(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/