BibTex RIS Cite

Eine Untersuchung Über Mineraldüngerbeschaffung Und Anwendung In Dörfern Des Kazova Gebietes Von Tokat Zusammenfassung

Year 1995, Volume: 1995 Issue: 1, - , 01.06.1995

Abstract

Diese Arbeit wurde über das Thema “ Mineraldüngerbeschaffung und - Anwendung in Dörfern des Kazova Gebietes von Tokat” durchgeführt. Um die notwendigen Daten sammeln zu können, wurde 86 lanwirtsachftlichen Betriebe von 11 zu Dörfern zufällig ausgewählt. Alle untersuchten Betriebe verwenden Düngemittel, da ihnen bewust ist, dass Düngemittel, dazu beitragen, die landwirtshaftiiche Produktion zu erhöhen. Die Erzeuger haben bei der Beschaffung der gewünschten Düngemittel keine Schwierigkeiten. Grossenteils von Erzeugern können den von ihnen gewünschten Dünger finden.

Tokat İlikazova Yöresinde Kimyasal Gübrelerin Tedarik Ve Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

Year 1995, Volume: 1995 Issue: 1, - , 01.06.1995

Abstract

Araştırmada gübre sağlanması ve kullanımı konusu, alan çalışmasıyla elde edilen yatay kesit verilerinin değerlendirilmesiyle incelenmeye çalışılmıştır. İncelenen işletmelerin tamamı kimyasal gübre kullanmakta ve gübrelemenin üretimi artırma yönünde olumlu etkisi olduğuna inanmaktadır. Araştırma yöresinde dekara kullanılan kimyasal gübre miktarı Türkiye ortalamasının üstündedir. İncelenen işletmelerin gübre edinimi konusunda önemli bir sorunu olmadığı saptanmıştır. Üreticilerin büyük bir kısmı, gereksinimleri olan gübre çeşitlerini, istedikleri zaman ve miktarda bulabilmektedir. Araştırmada, bölgede yaygm olarak üretilen ürünler bazında gübre kullanım düzeyi de incelenmiştir. Sözkonusu ürünlerde gübre kullanımının bilinçsiz bir şekilde uygulandığı ifade edilebilir. Gübre kullanımı konusundaki en önemli sorunlardan birinin, üreticilerin bilgi düzeyinin yetersizliği olduğu söylenebilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Esen Oruç This is me

A.zafer Gürler This is me

Publication Date June 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 1995 Issue: 1

Cite

APA Oruç, E., & Gürler, A. (1995). Tokat İlikazova Yöresinde Kimyasal Gübrelerin Tedarik Ve Kullanımı Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1995(1).