The red-meat isone of the most important food from the viewppoint of animal based protein. If has been found out that the red-meat consumption per capita is 18.36 kg per ye¬ar. This is lower than the Turkish avarage of 22 kg. We have also found out that the red- meat which is consumed most is of lambs. The red-meat consumption is very closely rela¬ted with the income and education level of the household.
Hayvansal protein açısından önemli gıda maddelerinden biri de kırmızı ettir. Tokat ilinde kırmızı et tüketimi kişi başına yıllık 18.36 kg. olarak bulunmuştur. Bu de¬ğer Türkiye ortalaması olan 22. kg. m altındadır.! Araştırmada, en fazla tüketilen kırmızı etin koyun eti olduğu saptanmıştır. Ayrıca, kır¬mızı et tüketiminin önemli düzeyde hnehalkmm gelir ve eğitimi ile de ilişkili olduğu göz¬lenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993 Volume: 1993 Issue: 1 |