BibTex RIS Cite

A Research On The Comsumptıon Of Red Meat In Tokat Province

Year 1993, Volume: 1993 Issue: 1, - , 01.06.1993

Abstract

The red-meat isone of the most important food from the viewppoint of animal based protein. If has been found out that the red-meat consumption per capita is 18.36 kg per ye¬ar. This is lower than the Turkish avarage of 22 kg. We have also found out that the red- meat which is consumed most is of lambs. The red-meat consumption is very closely rela¬ted with the income and education level of the household.

Tokat İl Merkezînde Yaşayan Hanehalklarının Kırmızı Et Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma

Year 1993, Volume: 1993 Issue: 1, - , 01.06.1993

Abstract

Hayvansal protein açısından önemli gıda maddelerinden biri de kırmızı ettir. Tokat ilinde kırmızı et tüketimi kişi başına yıllık 18.36 kg. olarak bulunmuştur. Bu de¬ğer Türkiye ortalaması olan 22. kg. m altındadır.! Araştırmada, en fazla tüketilen kırmızı etin koyun eti olduğu saptanmıştır. Ayrıca, kır¬mızı et tüketiminin önemli düzeyde hnehalkmm gelir ve eğitimi ile de ilişkili olduğu göz¬lenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Halil Çivi This is me

Zafer Gürler This is me

Kemal Esengün This is me

Osman Karkacıer This is me

Publication Date June 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 1993 Issue: 1

Cite

APA Çivi, H., Gürler, Z., Esengün, K., Karkacıer, O. (1993). Tokat İl Merkezînde Yaşayan Hanehalklarının Kırmızı Et Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).