BibTex RIS Cite

Dijital Çağ ve Sanatta Yarattığı Dönüşümler

Year 2015, Volume: 1 Issue: 1, 38 - 49, 05.08.2016

Abstract

Büyük bir hızla gelişmeye devam eden teknolojiler ve dijital devrim, insan yaşamının ve bedenin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Teknoloji insan yaşamı ile nasıl bu kadar bağ kurmuş ve yaşa-mının ayrılmaz bir parçası olmuştur? Bununla birlikte teknolojik araçların gelişmesiyle dijitalleşmeye başlayan çağda ‘Gözetim’yapısı da değişmiştir. Teknolojiye bağımlı toplum, teknolojik araçların sağ-ladığı imkanlar üzerinden nasıl denetim ve gözetim altında tutulmaktadır?
Dijital çağın ürünleri bilgisayarlar, akıllı telefonlar, internet ortamı, sanal mekânlar, diğer insanlarla iletişimde bir arayüz oluşturmuştur. İnsan, ekran aracılığı ile işlerini yapan, sanal ortamlarda iletişim kuran ve dolaşan, nesnel olarak iletişimden uzak bir hale gelmiştir.
Bununla birlikte teknolojinin etkisinin ortaya çıkardığı sonuçlar; sağlık, eğlence, eğitim gibi pek çok alanda yaşamlarımız için farklı bir deneyim oluşturmuştur. Yapay zekâ alanındaki çalışmalar, sanal karakterler ve kimlikler, sosyal ağlar üzerinden, bunların sanat yapıtına yansımaları da kaçınıl-mazdır. Dijital devrim, bilgisayar ve bunların bağlantılı olduğu teknoloji, içinde bulunduğumuz çağın yeni sanat evresini oluşturmaya başlamıştır. Bu durum teknoloji ve onun farklı araçlarının, sanat yapıtını ve izleyici ilişkisini, fiziksel veya sanal etkileşim yaratarak insan ve makine ilişkisini nasıl değiştirmiştir? Elektronik çağ, insan ve bedene ilişkin kimlik, imge bağlamında sanatta yeni bir form ve deneyim alanı oluşturmaya devam edecektir.

Digital Age and Transformation İt Has Created in Art

Year 2015, Volume: 1 Issue: 1, 38 - 49, 05.08.2016

Abstract

Technology has been an inseparable part of human life and human body vvhile the on-going technological and digital evolution has been faster. How technology have related itself to human life and been an irresistible? Meantime in today’s digital age with its vvell-developed technological devi- ces “the observation structure” has changed. How a technology based society has being observed through the resources supplied by technological devices.
Products of technology i.e. computers, smart phones, internet, Virtual environment have been interface for the communication. So, man becomes to work through screen, communicates and surfs through Virtual platform and got away from mutual connection.
Meantime, the outcome of technological effects creates different experiences in the fields of he- alth, entertainment industry, and education. The studies on artificial intellect and effects of Virtual characters and identities on art work. Digital evolution, Computer and the technology related to the- se has become to form the new art era of this age. How this situation change the relation betvveen artvvork and audience and the relation betvveen human and machine. Electronic age will continue to constitute a new form and experience in art as part of identity of human and body and imagery.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA25FV34TK
Journal Section Articles
Authors

Serpil Şahin This is me

Publication Date August 5, 2016
Submission Date August 5, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Şahin, S. (2016). Dijital Çağ ve Sanatta Yarattığı Dönüşümler. Görünüm, 1(1), 38-49.

İndex Bilgisi

Asos İndex