Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar ilinde
gastronominin turizmin mevcut durumlarını araştırmak ve gastronomi turizm
açısından değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmaktır.
Bu kapsamda, ilgili literatürde konuyla ilgili olan daha önceki çalışmalar
incelenmiş; gastronomi turizmin kavramsal çerçevesi adı altında tanımı ve
tarihçesi verilerek açıklanmaya çalışılmıştır. Daha sonra Afyonkarahisar’da
gastronomi turizm çeşidi açısından arz ve talebin mevcut durumu, dünyadaki
benzer örneklerden yararlanılarak geleceğe yönelik öneriler belirtilmiştir. Son
olarak ise genel bir değerlendirme içeren açıklamalar istikametinde süreçte
yaşanan sorunlara özet bir bakış sunulmuş ve konuyla ilgili
işletme-yöneticilere ve araştırmacılara öneriler getirilmiştir.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.