Yöresel öğeler, geçmişten günümüze kadar varlığını
sürdürmüş ve bağlı olduğu toplum ile özdeşleşmiştir. Bu çalışmanın amacı,
kültürel anlamda geçmişte büyük önem arz eden ve günümüzde çeşitli nedenlerle
unutulmaya yüz tutmuş Denizli’nin yöresel öğelerini kültür turizmi kapsamında
değerlendirmektir. Çalışma kapsamında, bölge kültür öğeleri arasında yer alan
ve unutulan bir yemek olan Çaput Aşı yemeği hakkında ilde ilgili kişilerle
görüşme yapılmıştır. Bu görüşmenin yanında, bölge kültür öğeleri arasında yer
alan Hayri Dev’ in özel curası ve üç telli sazıyla çaldığı türküleri ve Halime
Özke’nin ağaçtan yapılan ve eski düğün günlerinin en temel çalgısı olan sipsi
gibi kültürel anlamda önemli yer teşkil eden yöresel öğeler hakkında bilgiler
alınmıştır.
Unutulmaya Yüz Tutmuş Kültürel Öğeler Hayri Dev Halime Özke Çaput Aşı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2018 |
Kabul Tarihi | 5 Temmuz 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 2 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.