BibTex RIS Cite

Multifunctional Electrospun Biocompatible Nanofiber Composites from Water Dispersion Blends of Folic Acid Conjugated PVP/Dextran/ODA-MMT Nanocomposites and Their Responses to Vero cells

Year 2016, Volume: 44 Issue: 4, 441 - 450, 01.11.2016

Abstract

This work presents the fabrication and characterization of novel colloidal multifunctional polymer nanofi- ber composites NFCs from water dispersion blends of the intercalated silicate layered nanocomposites of poly 2-vinyl-N-pyrrolidone /octadecyl amine-montmorillonite PVP/ODA-MMT and Dextran/ODA-MMT as matrix and partner polymer intercalated nanocomposites, as well as their folic acid FA conjugated derivatives by reactive electrospinning. The chemical and physical structures, surface morphology and responses to Vero cells of NFCs were investigated. Effects of matrix/partner polymer volume ratios, composition, organoclay and FA on the main important parameters of NFCs were evaluated. Cell culture studies showed that NFCs did not exhibit cytotoxicity significantly and also had a low degree of apoptotic and necrotic effects.

Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi

Year 2016, Volume: 44 Issue: 4, 441 - 450, 01.11.2016

Abstract

B u çalışma matris ve partner polimer nanokompozitler olarak poli 2-vinil-N-prolidon /okdadesil aminmontmorillonit PVP/ODA-MMT ve Dekstran/ODA-MMT sulu dispersiyon karışımlarından ve aynı zamanda bunların folik asit FA konjuge edilmiş türevlerinden kolloidal çok fonksiyonlu polimer nanofiber kompozitlerin NFC reaktif elektroeğirme yöntemi ile fabrikasyonunu ve karakterizasyonunu sunmaktadır. NFC’lerin kimyasal ve fiziksel yapıları, morfolojileri ve Vero hücrelerine olan cevapları araştırılmıştır. Matriks/partner polimer oranının, bileşiminin, organokilin ve FA’nın NFC’lerin ana parametreleri üzerindeki etkileri değerlendirilmiştir. Hücre kültür çalışmaları NFC’lerin önemli bir toksik bir etki sergilemediklerini ve ayrıca düşük seviyede apoptotik ve nekrotik etkiye sahip olduklarını göstermiştir

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Murat Şimşek This is me

Zakir M.o. Rzayev This is me

Ulviya Bunyatova This is me

Sevda Khalilova This is me

Mustafa Türk This is me

Publication Date November 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 44 Issue: 4

Cite

APA Şimşek, M., Rzayev, Z. M., Bunyatova, U., Khalilova, S., et al. (2016). Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry, 44(4), 441-450.
AMA Şimşek M, Rzayev ZM, Bunyatova U, Khalilova S, Türk M. Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi. HJBC. November 2016;44(4):441-450.
Chicago Şimşek, Murat, Zakir M.o. Rzayev, Ulviya Bunyatova, Sevda Khalilova, and Mustafa Türk. “Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler Ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi”. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry 44, no. 4 (November 2016): 441-50.
EndNote Şimşek M, Rzayev ZM, Bunyatova U, Khalilova S, Türk M (November 1, 2016) Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry 44 4 441–450.
IEEE M. Şimşek, Z. M. Rzayev, U. Bunyatova, S. Khalilova, and M. Türk, “Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi”, HJBC, vol. 44, no. 4, pp. 441–450, 2016.
ISNAD Şimşek, Murat et al. “Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler Ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi”. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry 44/4 (November 2016), 441-450.
JAMA Şimşek M, Rzayev ZM, Bunyatova U, Khalilova S, Türk M. Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi. HJBC. 2016;44:441–450.
MLA Şimşek, Murat et al. “Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler Ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi”. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry, vol. 44, no. 4, 2016, pp. 441-50.
Vancouver Şimşek M, Rzayev ZM, Bunyatova U, Khalilova S, Türk M. Folik Asit Konjuge Edilmiş PVP/Dekstran/ODA-MMT Nanokompozitlerin Sulu Dispersiyon Karışımlarından Üretilen Çok Fonksiyonlu Elektroeğrilmiş Biyouyumlu Nanofiber Kompozitler ve Bunların Vero Hücreleriyle Etkileşimi. HJBC. 2016;44(4):441-50.

HACETTEPE JOURNAL OF BIOLOGY AND CHEMİSTRY

Copyright © Hacettepe University Faculty of Science

http://www.hjbc.hacettepe.edu.tr/

https://dergipark.org.tr/tr/pub/hjbc