Review
BibTex RIS Cite
Year 2020, Volume: 4 Issue: 2, 114 - 122, 03.12.2020

Abstract

References

  • - Anat, H. Yakup, Almaz, Ahmet, Karahanlılar Tarihi, Oku Yayınları, sf.210, İstanbul, 2003.
  • - Banarlı, Nihat Sami, Resimli Türk Edebiyatı Tarihi I, M.E.B. Devlet Kitapları, Milli Eğitim Basımevi, sf.253, İstanbul, 2000.
  • - Bozkurt, Fuat, Dîvân-ü Lugat-it-Türk, Salon Klasikler Dizisi, Salon Yayınları, 3. Baskı, İstanbul, 2000.
  • - Çotuksöken, Yusuf, “Anadolu Dışında Gelişen Türk Edebiyatı”, Thema Larousse, C.6, Sanat ve Kültür: Türk-İslâm, sf.40, İstanbul, 1993-1994.
  • - Eröz, Mehmet, Türk Kültürü Araştırmaları, Kutluğ Yayınları, sf.161, İstanbul, 1977.
  • - Evliyaoğlu, Sait, Baykurt, Şerif, Türk Halkbilimi, Ofset Reprodüksiyon Matbaacılık, 2. Baskı, sf.55, Ankara, 1988.
  • - Hassan, Ümit, “Karahanlılar ve Dîvân-ü Lugat-it-Türk”, Türkiye Tarihi I, Osmanlı Devletine Kadar Türkler, Cem Yayınevi, İstanbul, 2000.
  • - Kaya, Muharrem, Dîvân-ü Lugat-it-Türk Paneli Bildirileri, İl Halk Kütüphanesi, İstanbul, 1999.
  • - Kayadibi, Fahri, “Kaşgarlı Mahmud ve Dîvân-ü Lugat-it-Türk’te Eğitim ile İlgili Kavramlar”, dergiparg.org.tr
  • - Mutluay, Rauf, 100 Soruda Türk Edebiyatı, Gerçek Yayınevi, I. Baskı, sf.33, İstanbul 1969.
  • - Turan, Osman, Selçuklular Tarihi ve Türk-İslam Medeniyeti, Ötüken Yayınları, VIII. Basım, sf.37, İstanbul, 2003.

DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER

Year 2020, Volume: 4 Issue: 2, 114 - 122, 03.12.2020

Abstract

XI. yüzyılda Kaşgarlı Mahmud’un Türklerin dilini, lehçelerini, kültürlerini ve karakteristik özelliklerini Araplara öğretmek amacıyla yazdığı Dîvân-ü Lugat-it-Türk, günümüze tek kopya yazmasıyla gelebilmiş eşsiz bir eserdir. Abbasi halifesine adanan ve sunulan Dîvân, sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında olduğu gibi, halkbilimin araştırma konularından olan halk yemekleri ve içecekleri içinde kapsamlı bir kaynaktır.Prof. Dr. Fuat Bozkurt’un çeviri, uyarlama ve düzenlemesini yaptığı Dîvân-ü Lugat-it-Türk, bu çalışmanın ana kaynağıdır.

References

  • - Anat, H. Yakup, Almaz, Ahmet, Karahanlılar Tarihi, Oku Yayınları, sf.210, İstanbul, 2003.
  • - Banarlı, Nihat Sami, Resimli Türk Edebiyatı Tarihi I, M.E.B. Devlet Kitapları, Milli Eğitim Basımevi, sf.253, İstanbul, 2000.
  • - Bozkurt, Fuat, Dîvân-ü Lugat-it-Türk, Salon Klasikler Dizisi, Salon Yayınları, 3. Baskı, İstanbul, 2000.
  • - Çotuksöken, Yusuf, “Anadolu Dışında Gelişen Türk Edebiyatı”, Thema Larousse, C.6, Sanat ve Kültür: Türk-İslâm, sf.40, İstanbul, 1993-1994.
  • - Eröz, Mehmet, Türk Kültürü Araştırmaları, Kutluğ Yayınları, sf.161, İstanbul, 1977.
  • - Evliyaoğlu, Sait, Baykurt, Şerif, Türk Halkbilimi, Ofset Reprodüksiyon Matbaacılık, 2. Baskı, sf.55, Ankara, 1988.
  • - Hassan, Ümit, “Karahanlılar ve Dîvân-ü Lugat-it-Türk”, Türkiye Tarihi I, Osmanlı Devletine Kadar Türkler, Cem Yayınevi, İstanbul, 2000.
  • - Kaya, Muharrem, Dîvân-ü Lugat-it-Türk Paneli Bildirileri, İl Halk Kütüphanesi, İstanbul, 1999.
  • - Kayadibi, Fahri, “Kaşgarlı Mahmud ve Dîvân-ü Lugat-it-Türk’te Eğitim ile İlgili Kavramlar”, dergiparg.org.tr
  • - Mutluay, Rauf, 100 Soruda Türk Edebiyatı, Gerçek Yayınevi, I. Baskı, sf.33, İstanbul 1969.
  • - Turan, Osman, Selçuklular Tarihi ve Türk-İslam Medeniyeti, Ötüken Yayınları, VIII. Basım, sf.37, İstanbul, 2003.
There are 11 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayşegül Demirbulak 0000-0002-2054-4609

Publication Date December 3, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Demirbulak, A. (2020). DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER. Uluslararası Beşeri Ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi, 4(2), 114-122.
AMA Demirbulak A. DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER. ihssr. December 2020;4(2):114-122.
Chicago Demirbulak, Ayşegül. “DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER”. Uluslararası Beşeri Ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi 4, no. 2 (December 2020): 114-22.
EndNote Demirbulak A (December 1, 2020) DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER. Uluslararası Beşeri ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi 4 2 114–122.
IEEE A. Demirbulak, “DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER”, ihssr, vol. 4, no. 2, pp. 114–122, 2020.
ISNAD Demirbulak, Ayşegül. “DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER”. Uluslararası Beşeri ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi 4/2 (December 2020), 114-122.
JAMA Demirbulak A. DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER. ihssr. 2020;4:114–122.
MLA Demirbulak, Ayşegül. “DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER”. Uluslararası Beşeri Ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi, vol. 4, no. 2, 2020, pp. 114-22.
Vancouver Demirbulak A. DÎVÂN-Ü LUGAT-İT-TÜRK’TE YİYECEK VE İÇECEKLER. ihssr. 2020;4(2):114-22.

IHSSR is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.


88x31.png