Book Review
BibTex RIS Cite

Wadah Khanfar, İlk Bahar: Hz. Paygamber’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasi Bir Okuma.

Year 2023, Volume: 9 Issue: 2, 868 - 879, 20.07.2023
https://doi.org/10.5281/zenodo.8111396

Abstract

The life of the prophet has been the subject of many researches in a modern period. One of them is the work by Wadah Khanfar and given to Turkish (first spring); a strategic and political reading about the life of the prophet Hz. In the work, the life of the prophet was evaluated from a political and strategic point of wiew, and her universal mission and the possibilities of her prophetic leadership to set an example for today’s muslims were tried to be revealed. İn the modern era muslim societies are in a heavy social, cultural and economic crisis. This is because they are experiencing e deep epistemological crisis. One way to overcome this is toreread the prophet’s life not glorifying and ordinaryizing it, but my making use of modern knowledge and experience. Free consciousnesses who realize that the problems freed from the bondage of imitation are not caused by the change of time. But by the laziness of the minds will do this. This consciousness; a self confident and balanced self with moral and existential goals that gives meaning and mission to life.

Wadah Khanfar İlk Bahar: Hz. Paygamber’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasi Bir Okuma

Year 2023, Volume: 9 Issue: 2, 868 - 879, 20.07.2023
https://doi.org/10.5281/zenodo.8111396

Abstract

Özet
Hz. Peygamber’in hayatı modern dönemde birçok araştırmaya söz konusu olmuştur. Bunlardan birisi de Wadah Khanfar’ın kaleme aldığı ve Türkçe’ye “İlk Bahar: Hz. Peygamber’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasî Bir Okuma” ismiyle kazandırılan çalışmadır. Eserde Hz. Peygamber’in hayatı siyasi ve stratejik açıdan değerlendirilerek onun evrensel misyonu ve nebevi liderliğinin günümüz Müslümanları için örneklik oluşturabilme imkânları ortaya konmaya çalışılmıştır. Modern dönemde Müslüman toplumlar ağır bir sosyal, kültürel ve ekonomik bunalım içerisinde bulunuyorlar. Bunun nedeni de derin bir epistemolojik kriz yaşamalarıdır. Bunu aşmanın bir yolu da Hz. Peygamber’in hayatını yücelterek ve sıradanlaştırarak değil, onun yaşamını modern bilgi ve tecrübelerden de yararlanarak yeniden okumaktan geçmektedir. Bunu da taklidin esaretinden kurtulmuş, sorunların zamanın değişmesinden değil, zihinlerin tembelliğinden kaynaklandığını idrak eden özgür bilinçler yapacaktır. Bu bilinç; hayata anlam ve misyon kazandıran ahlâkî ve varoluşsal gayelere sahip, kendinden emin ve dengeli bir benliktir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects History of Islam
Journal Section BOOK REVIEWS
Authors

Mustafa Soycan 0000-0003-3619-0005

Early Pub Date July 13, 2023
Publication Date July 20, 2023
Submission Date March 21, 2023
Published in Issue Year 2023 Volume: 9 Issue: 2

Cite

ISNAD Soycan, Mustafa. “Wadah Khanfar İlk Bahar: Hz. Paygamber’in Hayatına Dair Stratejik Ve Siyasi Bir Okuma”. İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi 9/2 (July 2023), 868-879. https://doi.org/10.5281/zenodo.8111396.

A Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi, 2017'den bu yana TR DİZİN ULAKBİM tarafından taranmaya başlamıştır. Ayrıca, Citefactor, Rootindex, DRJI index, ResearchBib, Sobiad İndex, Scientific Indexing Services, İdealonline ve Eurasian Scientific Journal Index  gibi ulusal ve uluslararası indexler tarafından da taranmaktadır. İsam ve Base Bielefeld Academic Search tarafından taranmaktadır.


             

1200px-Cc_by-nc_icon.svg.png