BibTex RIS Cite

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE KADAR GEÇEN SÜREÇTE TRT ERZURUM RADYOSU TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALIŞMALARINA GENEL BİR BAKIŞ / A GENERAL VIEW ON TRT ERZURUM RADIO TURKISH FOLK MUSIC WORKS IN THE PROCESS FROM ITS ESTABLISHMENT UNTIL TODAY

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 83 - 91, 25.08.2016

Abstract

TRT Erzurum Radyosu; kuruluş tarihi olan 1960 yılından günümüze kadar geçen süreçte Türk halk müziği (THM) için önemli çalışmaların yapıldığı bir kurum olarak yöre için önemli bir değere sahiptir. TRT Erzurum Radyosu ulusal ölçekte kendini kanıtlamış birçok THM saz/ses sanatçısının yetişmesinde ayrıca 250’ye yakın türkü derlemesinin de direkt veya dolaylı olarak gerçekleştirilmesinde sağladığı katkılarla hatırı sayılır bir başarı serüveniyle öne çıkmaktadır. Bu araştırmada, TRT Erzurum Radyosu bünyesinde gerçekleştirilen THM çalışmaları genel bir bakış açısıyla değerlendirilmiştir. Araştırma kapsamında, TRT Erzurum Radyosu THM çalışmaları titizlikle incelenmiş, kuruluşundan günümüze kadar geçen süreçteki çalışmalarda yer alan saz/ses sanatçıları ve bu sanatçılar tarafından yapılmış olan faaliyetler genel başlıklar altında tasnif edilmiştir. Araştırma doğrultusunda başlıca, TRT Erzurum Radyosu’nun yöre türkülerinin derlenme/kayıt altına alınma aşamalarına önemli katkılar sağladığı, yöre türkülerinin geniş kitlelere ulaşmasında özverili çalışmalar gerçekleştirdiği, bünyesinde yer alan gençlik korosu, çocuk korosu çalışmaları ile yöredeki/bölgedeki genç neslin THM’nin temel dinamiklerini öğrenmelerine vesile olan bir okul niteliğinde olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 83 - 91, 25.08.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Derleme
Authors

Sinan Haşhaş

Mehmet Raci Alcan This is me

Publication Date August 25, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Haşhaş, S., & Alcan, M. R. (2016). KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE KADAR GEÇEN SÜREÇTE TRT ERZURUM RADYOSU TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALIŞMALARINA GENEL BİR BAKIŞ / A GENERAL VIEW ON TRT ERZURUM RADIO TURKISH FOLK MUSIC WORKS IN THE PROCESS FROM ITS ESTABLISHMENT UNTIL TODAY. İnönü Üniversitesi Kültür Ve Sanat Dergisi, 2(1), 83-91.