Bu çalışmanın amacı Osmaniye ili
ve ilçelerinde halk elinde yetiştirilen yerli kıl keçilerinden elde edilen çiğ
sütlerin Türk Standartlarına göre uygunluğunu araştırmaktır. Veriler kıl keçisi
yetiştiriciliği yapan 30 üretici ve toplam 3000 baş kıl keçisinden elde
edilmiştir. Süt yağ 4.54±0.25, protein 4.70±0.08, asitlik 6.52±0.03, yoğunluk 31.11±0.54,
laktoz 4.42±0.01 ve yağsız kuru madde 9.91±0.10 olarak bulunmuştur. Araştırma
sonucunda, Yerli Kıl keçilerden elde edilen sütteki yağ, protein, pH, yoğunluk,
laktoz ve kuru madde seviyeleri Türk standartlarının üstünde bulunmuştur.
Bu çalışmanın amacı Osmaniye ili ve ilçelerinde
halk elinde yetiştirilen yerli kıl keçilerinden elde edilen çiğ sütlerin Türk
Standartlarına göre uygunluğunu araştırmaktır. Veriler kıl keçisi
yetiştiriciliği yapan 30 üretici ve toplam 3000 baş kıl keçisinden elde
edilmiştir. Süt yağ 4.54±0.25, protein 4.70±0.08, asitlik 6.52±0.03, yoğunluk 31.11±0.54,
laktoz 4.42±0.01 ve yağsız kuru madde 9.91±0.10 olarak bulunmuştur. Araştırma
sonucunda, Yerli Kıl keçilerden elde edilen sütteki yağ, protein, pH, yoğunluk,
laktoz ve kuru madde seviyeleri Türk standartlarının üstünde bulunmuştur
Subjects | Zootechny (Other) |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | March 20, 2018 |
Submission Date | October 17, 2017 |
Acceptance Date | January 8, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 1 Issue: 1 |