Editorial
BibTex RIS Cite

Jenerik-İçindekiler-Editörden

Year 2023, Volume: 7 Issue: 1, 1 - 8, 15.06.2023

Abstract

Sayın Okuyucularımız,
Bu sayı vesilesiyle, 6 Şubat’ta ülkemizi yasa boğan Maraş Depremi'nde hayatını kaybeden insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Geride kalanlarına sabırlar diliyor; yaralanmış olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Journal of Analytic Divinity Dergisi, özverili çabalarıyla yazarların değerli çalışmalarını okuyucularıyla buluşturma taahhüdüyle yayın faaliyetlerine devam etmektedir. Akademik yayıncılık, yazarlar ve okuyucu kitlesi açısından titizlik gerektiren bir süreçtir. Ancak, araştırmacıların değerli emeklerini okuyucularla paylaşmanın manevi huzur ve tatmini, bu zorlukları mutluluğa dönüştürmektedir. Her yeni sayıda, yayın dönemimiz geldiğinde tekrar tekrar bu sevinci hissettiğimizi vurgulamak isteriz.
Journal of Analytic Divinity Dergisi olarak, lisans öğrencilerine ve yetenekli araştırmacılara alan açmayı her zaman ön planda tutuyoruz. Bu sayede, genç zihinlere fırsatlar sunarak, onların akademik dünyada yerlerini almalarını sağlamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğin bilim insanları, bugünden desteklenmelidir. Bu derginin sayfaları, onlara seslerini duyurabilecekleri bir platform sunmaktadır.
Bizim için, akademik araştırmaların önemi ve değeri tartışmasızdır. Bu yüzden, dergimizin sayfalarında yer alacak çalışmaların titizlikle seçilmesi ve hakemler tarafından incelenmesi sürecine büyük özen gösteriyoruz. Bu şekilde, okuyucularımıza güvenilir, kaliteli ve ileri düzeyde analitik içerikler sunma amacımızı sürdürüyoruz.
2023 yılının bahar dönemi sayısı olan dergimizin 7. cilt 1. sayısında 9 adet Türkçe araştırma makalesi yayınlanmaktadır.
Dergimizin bu sayısında Üreme Turizmi Yoluyla Kadınların Nesneleştirilmesi -Dinî Perspektiften Bir Değerlendirme- makalesinde Prof. Dr. Zekiye Demir ve Prof. Dr. Ülfet Görgülü tarafından üreme teknolojileri ve turizmi, kadınların nesneleştirilmesine yol açması açısından ele alınmış ve dinin genel ilkeleri perspektifinden kritiğe tabi tutulmuştur. YL Öğrencisi Mustafa Çakır Alevilikte Başkaldırı Kültürünün Radikalleşmeye Etkileri Üzerine Sosyolojik Bir Değerlendirme makalesinde Alevilikte başkaldırı kültürünün radikalleşmeye etkisini ele almaktır. Doç. Dr. Nadir Karakuş’un kaleme aldığı Silah Tâciri Bir Sahâbî: Nevfel B. Haris adlı makalelede dönemin silah ticareti hakkında önemli detaylar sunmuştur. İnsanı Anlamada Farklı Yaklaşımlar: Psikanaliz, Şizoanaliz ve Nefs Kavramı Bağlamında Psikolojik Tahliller adlı makalesinde Dr. Öğrencisi Ferruh Kahraman İslâmî ilimler, psikanaliz ve şizoanaliz yaklaşımlarının insanı tanımlamasını konu edinmiştir. din ve maneviyat olgularının OKB'li bireylerin hastalık sürecindeki etkisi, Dr Öğrencisi Beyzanur Yılmaz tarafından Obsesif Kompulsif Bozukluğu Olan Bireylerde Din ve Maneviyatın Hastalık Sürecindeki Etkisi Üzerine Nitel Bir Çalışma isimli makalede ele alınmıştır. Reformist Bir Modern Arap Edebiyatı Şairi Bedir Şakir Seyyab’a Dair Bir İnceleme isimli makalesinde Dr. Öğrencisi Cennet Asana, Bedir Şakir Seyyab ve şiirleri hakkında genel bir portre oluşturmayı hedeflemektedir. Lisans Öğrencisi Melike Taşdemir’in Kur’an-ı Kerim Perspektifinden Kültürleşme Yönelimleri çalışması, John W. Berry’nin ortaya koyduğu kültürleşme modelleri incelemiş, ardından Kur’ân’ın göç kavramına dair yaklaşımına değinerek kültürleşme yönelimlerini ayetler ışığında ele almıştır. Kur’ân-ı Kerim’de Yorgunluk Toplumunun İzdüşümleri başlıklı çalışmasında Lisans Öğrencisi Nuray Yılter, Kur’an-ı Kerim’de yorgunluk toplumunun varlığını ayetler üzerinden izlemeye çalışmıştır. Son olarak Suskunluk Sarmalı Kuramının Bazı Kur’an Ayetleri Bağlamında Örneklendirilmesi isimli makalede Lisans Öğrencisi Melek Feyza Zorlu, suskunluk sarmalına sebep olduğu belirtilen dört ana faktörün Kur’ân-ı Kerim’de karşılıklarını açıkalamaya odaklanmıştır.
Siz değerli okuyucularımızla her sayıda buluşmak, bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Sizlere yeni fikirler, derin düşünceler ve analitik bakış açıları sunabilmek için gayretle çalışıyoruz. Her bir yazı, her bir araştırma, bizim için değerlidir ve sizinle paylaşmanın heyecanını her defasında yeniden yaşıyoruz.
Journal of Analytic Divinity Dergisi olarak, akademik dünyanın ve okuyucularımızın beklentilerine uygun şekilde yayın hayatımıza devam edeceğiz. Sizlerin desteği ve katkılarıyla daha da ilerleyeceğimize inancımız tamdır. Bu yolculukta bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Sağlıkla kalmanız ve güncel çalışmalarımızı takip etmeniz dileğiyle.
Editör
Prof. Dr. Özcan GÜNGÖR
(AYBÜ, İİF/AYBU, Faculty of Islamic Sciences) Ankara/Türkiye
(ogungor@ybu.edu.tr) ORCID: 0000-0002-0775-023X

References

  • Güngör, Özcan. Journal of Analytic Divinity Yeni Sayı, Cilt 7 Sayı 1. Journal of Analytic Divinity, 7/1, 2023. I-VIII.

Generic-Contents-From Editor

Year 2023, Volume: 7 Issue: 1, 1 - 8, 15.06.2023

Abstract

Dear Readers
On the occasion of this issue, we remember with mercy the people who lost their lives in the Maraş Earthquake that devastated our country on February 6. We wish patience to those who are left behind and a speedy recovery to those who were injured.
The Journal of Analytic Divinity continues its publishing activities with the commitment to bring the valuable works of the authors to its readers with their devoted efforts. Academic publishing is a process that requires meticulousness in terms of authors and readership. However, the spiritual peace and satisfaction of sharing the valuable labor of researchers with readers turns these difficulties into happiness. We would like to emphasize that we feel this joy again and again with each new issue when our publication period comes.
As the Journal of Analytic Divinity, we always prioritize making space for undergraduate students and talented researchers. In this way, we want to offer opportunities to young minds and enable them to take their place in the academic world. Because we know that the scientists of the future must be supported today. The pages of this journal provide them with a platform to make their voices heard.
For us, the importance and value of academic research is indisputable. For this reason, we pay great attention to the process of meticulously selecting and reviewing the studies that will be included in the pages of our journal. In this way, we continue to aim to provide our readers with reliable, high quality and highly analytical content.
Volume 7, Issue 1 of our journal, which is the spring semester issue of 2023, publishes 9 research articles in Turkish.

References

  • Güngör, Özcan. Journal of Analytic Divinity Yeni Sayı, Cilt 7 Sayı 1. Journal of Analytic Divinity, 7/1, 2023. I-VIII.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Generic-Table of Contents
Authors

Özcan Güngör This is me 0000-0002-0775-023X

Early Pub Date April 11, 2023
Publication Date June 15, 2023
Published in Issue Year 2023 Volume: 7 Issue: 1

Cite

ISNAD Güngör, Özcan. “Jenerik-İçindekiler-Editörden”. Journal of Analytic Divinity 7/1 (June 2023), 1-8.

·  JAD accepts the Open Access Journal Policy for expanding and flourishing of knowledge.

·  Adress: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversity, Faculty of Islamic Sciences, Esenboga Campus, Cubuk/Ankara