BibTex RIS Cite

TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS

Year 1991, Volume: 25 Issue: 3, 150 - 154, 07.06.2012

Abstract

Anahtar sözcükler: Koniklik, Tutuculuk, Diş kesimi.

Klinikte tek diş onarımları için hazırlanan dişlerin konikliği 374 adet yalancı köklü alçı model üzerinden fotoğrafları çekilerek ölçüldü. Elde edilen ortalama koniklik açılan optimum tutuculuk için Önerilen 6°'den oldukça farklıdır. En dar açılı diş kesimleri ön bölge dişlerinde gerçekleşirken, en geniş açılı kesimlere büyük azılar bölgesinde rastlandı.

Key words: Taper, Retention, Tooth preparation.

The

photographes of'374 dies for full crowns has been taken. The convergence angles of the proximal walls has been measured. The results obtained is quite divergent from 6

 

 

°

suggested for ideal retention. The minimum values has been obtained on the anterior region, the maximum at the posterior region.

Year 1991, Volume: 25 Issue: 3, 150 - 154, 07.06.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Original Research Articles
Authors

Selim Pamuk This is me

Publication Date June 7, 2012
Published in Issue Year 1991 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Pamuk, S. (2012). TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 25(3), 150-154.
AMA Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. June 2012;25(3):150-154.
Chicago Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25, no. 3 (June 2012): 150-54.
EndNote Pamuk S (June 1, 2012) TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25 3 150–154.
IEEE S. Pamuk, “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”, J Istanbul Univ Fac Dent, vol. 25, no. 3, pp. 150–154, 2012.
ISNAD Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25/3 (June 2012), 150-154.
JAMA Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25:150–154.
MLA Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, vol. 25, no. 3, 2012, pp. 150-4.
Vancouver Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25(3):150-4.