Kültürel, sanatsal ve gastronomi
açısından Urfa sıra geceleri önemli bir rekreatif etkinliğin temelini
oluşturmaktadır. Bu bölgelerde yapılan rekreatif etkinlikler turizm
farkındalığı kazandırmasının yanı sıra mutfak kültürü bakımından oldukça zengin
olan Urfa yöresel yemeklerinin de tanıtılmasında fayda sağlamakta ve Gastronomi
turizminin bölgede tanınırlığına neden olmaktadır. Bu araştırmanın amacı
rekreasyonel faaliyet olan Urfa sıra gecelerinin gastronomi turizmine etkisini
ortaya koyarak rekreatif etkinliklerin teşvik edilmesi ve bölge turizminin
geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu
çalışmada, yarı yapılandırılmış mülakat tekniği kullanılarak gereksinim duyulan
veriler derlenmeye çalışılmıştır. Bu araştırmanın sonuçları analiz edilerek
rekreatif etkinliklerin gastronomi turizmine olan etkisinin yanı sıra
katılımcıların hangi amaçla katıldıkları, beklentileri, memnuniyet düzeyleri,
tekrar gelme niyetleri ve gastronomi turizmi farkındalığı belirlenmiştir.
Bununla birlikte rekreatif etkinliklerin gastronomi turizmi ilişkisi üzerine
yapılacak bilimsel araştırmalar için fikir sağlayacağı düşünülmektedir.
In terms of culture, art and gastronomy, Urfa sira nights are the basis for an important recreational activity. Recreational activities in these regions provide tourism awareness, as well as the benefits of introducing local Urfa cuisine, which is very rich in culinary culture, and Gastronomy leads to the recognition of tourism in the region. The aim of this research is to encourage recreational activities by promoting recreational activities such as Urfa sira 'nights' effects on gastronomic tourism and contributing to the development of regional tourism. In this study, the required data were tried to be compiled using a semi-structured interview technique. The results of this research were analyzed to determine the participants' attitudes, expectations, satisfaction levels, intentions to return and gastronomic tourism awareness, in addition to the effect of recreational activities on gastronomy tourism. Nevertheless, recreational activities are thought to provide insight into scientific research on the gastronomic tourism relationship.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Other ID | https://www.jomat.org/75-2017-2-1/159-2017-2-1-87-97 |
Journal Section | Research Papers |
Authors | |
Publication Date | November 28, 2017 |
Acceptance Date | November 27, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 2 Issue: 1 |