BibTex RIS Cite

İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Year 2005, Volume: 2 Issue: 1, 23 - 35, 01.03.2005

Abstract

References

  • Demirci, M. ve O.Şimşek, 1997. Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık, İstanbul.
  • Demirci, M., Ş. Kurultay ve Ö. Öksüz, 1998. Tekirdağ İlinde İçme Sütü Alışkanlıkları ve Faktörlerin Belirlen mesi Üzerine Bir Araştırma. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.149-157
  • Güneş, E., M. A lbayrak ve B. Gü lçubuk, 2002. Türkiye’de Gıda Sanayii. Tekg ıda-İş Sendikası Eğ itim Yay ını, İzmir, s.85-86
  • Özcan, T. F., Erbil ve E., Kurdal, 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, s.31-41
  • Özdemir, S., M. Demirci ve C. Özdemir, 1998. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Duru mu, Önemi ve Kontrolü. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.92-97
  • Şahin, K., S. Andiç ve Ş. Koç, 2001. Van İli Kentsel Alandaki Aile lerin Otlu Peynir ve Süt Ürünleri A lım ve Tüketim Davranışları. Y.Yıl Üniv. Zir. Fak. Tarım Bilimleri Dergisi, 11 (2) s.67-73
  • Yaygın, H. 1998. Okul Sütünün Ülkemiz ve Dünyadaki Uygulamaları. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.42-48
  • Yılmaz, İ. ve M. Demirci, 2001. Ün iversite Öğrencilerinin Beslen me Alışkanlıkları. Dünya Gıda 2001-5, s.83-86
  • Yöney, Z. 1974. Süt Kimyası. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yay ınları, Yayın No: 530, Ankara.

İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Year 2005, Volume: 2 Issue: 1, 23 - 35, 01.03.2005

Abstract

Bu araştırmada, İstanbul ilinde dört farklı sosyo-ekonomik grubu temsil eden toplam 1000 kişilik denek grubunun içme sütü tüketim alışkan lıkları belirlen miştir. Araştırma sonuçlarına göre, deneklerin büyük çoğunluğunda düzenli o larak süt içme alışkanlığın ın olmadığ ı, günlük kişi başına 94 ml ve yıllık da 34 litre içme sütü düştüğü saptanmıştır. Ayrıca deneklerin içme sütü hakkında yeterli bilgiye sahip olmad ıkları görülmüştür. Araştırmada dikkat çeken diğer önemli sonuç da, farklı sosyo -ekonomik gruplara dahil deneklerin, yöneltilen sorulara benzer cevap vermele rid ir

References

  • Demirci, M. ve O.Şimşek, 1997. Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık, İstanbul.
  • Demirci, M., Ş. Kurultay ve Ö. Öksüz, 1998. Tekirdağ İlinde İçme Sütü Alışkanlıkları ve Faktörlerin Belirlen mesi Üzerine Bir Araştırma. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.149-157
  • Güneş, E., M. A lbayrak ve B. Gü lçubuk, 2002. Türkiye’de Gıda Sanayii. Tekg ıda-İş Sendikası Eğ itim Yay ını, İzmir, s.85-86
  • Özcan, T. F., Erbil ve E., Kurdal, 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, s.31-41
  • Özdemir, S., M. Demirci ve C. Özdemir, 1998. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Duru mu, Önemi ve Kontrolü. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.92-97
  • Şahin, K., S. Andiç ve Ş. Koç, 2001. Van İli Kentsel Alandaki Aile lerin Otlu Peynir ve Süt Ürünleri A lım ve Tüketim Davranışları. Y.Yıl Üniv. Zir. Fak. Tarım Bilimleri Dergisi, 11 (2) s.67-73
  • Yaygın, H. 1998. Okul Sütünün Ülkemiz ve Dünyadaki Uygulamaları. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.42-48
  • Yılmaz, İ. ve M. Demirci, 2001. Ün iversite Öğrencilerinin Beslen me Alışkanlıkları. Dünya Gıda 2001-5, s.83-86
  • Yöney, Z. 1974. Süt Kimyası. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yay ınları, Yayın No: 530, Ankara.
There are 9 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. Bilgin This is me

Publication Date March 1, 2005
Submission Date November 3, 2014
Published in Issue Year 2005 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Bilgin, O. Ş. C. Ç. B. (2005). İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(1), 23-35.
AMA Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. March 2005;2(1):23-35.
Chicago Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (March 2005): 23-35.
EndNote Bilgin OŞCÇB (March 1, 2005) İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2 1 23–35.
IEEE O. Ş. C. Ç. B. Bilgin, “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”, JOTAF, vol. 2, no. 1, pp. 23–35, 2005.
ISNAD Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2/1 (March 2005), 23-35.
JAMA Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. 2005;2:23–35.
MLA Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2005, pp. 23-35.
Vancouver Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. 2005;2(1):23-35.