Bu çalısmada Kahramanmaras ilindeki süt sığırcılığı isletmelerinin genel olarak değerlendirilmesi amacıyla
il merkezinde ve 9 ilçesinde 830 isletmede anket çalısması yapılmıstır. Đsletmelerde kesif yem olarak genellikle
fabrika yemi, kaba yem olarak çayırotu, kuru mısır sapı, saman, yonca, fiğ, korunga, silaj, çavdar kullanılmaktadır.
Buzağıların isletmelerin % 39’unda 2 ay ve daha az, % 56’sında 3-4 ay ve % 5’i 4.5 ay ve daha uzun süre süt ile
beslendiği tespit edilmistir.
Anahtar Kelimeler: Kahramanmaras, Süt sığırcılığı, Hayvan Besleme Alıskanlıkları
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2017 |
Kabul Tarihi | 7 Şubat 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 12 Sayı: 1 |