Bu bildiride, yeraltı madenciliğine kıyasla,
açık ocak işletmeciliğine etki eden temel
ekonomik etmenler incelenmiştir.. «Örtü
kazı Oranı» kavramı; güvenli bir Şev acısı
verildiğinde, ocak sınırlarının saptanmasının
bir aracı olarak kullanılmış; ve belirli
bir ocak geometresi için bütünüyle ele
alınmıştır. Konu yüzeyin, yatay bir düzlem
olduğu varsayımı ile sınırlandırılmış
tır. .
Sınır tenörleri incelenmiş ve cevher stoklamanın
etkileri gündeme getirilmiştir.
Son olarak, kârların bugünkü değerlerinin
makslmizasyönü acısından Örtükazı-
nın zamanlaması Incelenmtiştİr.
Other ID | JA57KH55VP |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 1, 1981 |
Submission Date | September 1, 1981 |
Published in Issue | Year 1981 Volume: 20 Issue: 2 |