Editorial
BibTex RIS Cite
Year 2020, Volume: 16 Issue: 126, 4 - 4, 24.06.2020

Abstract

References

  • Oğuz, M. Öcal. “Birkaç Söz” Millî Folklor 126 (Yaz 2020): 54

Birkaç Söz

Year 2020, Volume: 16 Issue: 126, 4 - 4, 24.06.2020

Abstract

Merhaba saygıdeğer okur,
Dergimizin yayın hayatına başlamasının 32. yılında her zamanki gibi basılı ve elektronik olarak Yaz 2020 tarihli 126. sayımızı, on sekiz makale ve iki derleme olmak üzere yirmi “öz”lü yazı ve iki kitap eleştiri/tanıtım yazısı ile takdirlerinize sunuyoruz ve bu sayıyı da ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

DergiPark Üyeliği

125. sayımızda da değindiğimiz gibi TÜBİTAK TR DİZİN indeksleme kuralları gereğince "makale geliş tarihi" ile "makale kabul tarihi" bilgilerini sizlerle paylaşmaya ve yazarların ORCID üyeliklerine iletişim bilgileri yanında yer vermeye daha önce başladığımızı duyurmuş ve DergiPark Üyeliğini gerçekleştirmiştik. Bu nedenle, Dergimizde yazı yayımlamak isteyen yazarlarımızın makalelerini adresine yüklemeleri gerekmektedir. Daha önce adresimize gelen yazılarla ilgili süreçler, bu adres üzerinden yürütülmekte, yeni yazılar ise DergiPark adresimize yönlendirilmektedir. Yeni adreste yazar ve hakemlerimizle zaman zaman yaşanabilen sorunlar, eski adres üzerinden kurulan iletişimlerle çözümlenmeye devam edilecektir.

Etik Kurallar

Dergimiz kuruluşundan bu güne, etik kurallara uymaya söz vermiştir. Hiçbir şart ve durumda ve hiçbir biçimde intihal, sahtecilik, çarpıtma ve diğer etik ihlal ve suistimale müsamaha göstermemektedir. Editörlük Birimimiz, Yayın Kurulumuz ve Hakemlerimiz bu konuda son derece dikkatli ve hassas çalışmaktadır. Bununla birlikte gözümüzden kaçan intihal vb. gibi etik bir sorun varsa, okurumuzun bize yazmasını bekliyoruz. Dolaylı yollardan elde ettiğimiz bilgi ve duyumları da ihbar kabul ediyor, bahse konu yazıyı tekrar ve daha titiz bir incelemeye tabi tutuyor, intihal tespit edersek yazıyı Yayın Kurulu kararıyla derginin dijital versiyonundan çıkarıyoruz.

Kör Yayın Kurulu ve Kör Hakemlik

Bilindiği ve uzun yıllardır devam ettirildiği gibi, Yayın İlkelerimiz açısından Editörlük birimimiz tarafından uygun görülen yazılar, yazarlarının kimliğini belli eden kısımları çıkarılarak Yayın Kuruluna gönderilmektedir. Yılda dört kez Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim’de toplanan Yayın Kurulu, “ret”, “düzeltme için yazara iade” ve “hakeme gönderme” şeklinde dergiye uygunluk açısından üç seçenekten biri üzerinden karar vermektedir. Hakeme gönderme kararı verilen yazılar için üç hakem belirlenmekte ve ilk aşamada iki hakemle inceleme süreci başlatılmakta, ihtiyaca göre üçüncü hakem görüşü alınmakta ve her hakeme teşekkür mahiyetinde 100’er TL ödenmektedir. İncelemenin hiçbir aşamasında Yayın Kurulu üyeleri ve ha- kemler yazarın/yazarların, yazar/yazarlar da hakemlerin kimler olduğu hakkında bilgi edinememektedir. Yayın Kurulu üyeleri ve hakemler hiçbir şekilde reddettikleri yazının kime ait olduğunu öğrenememektedir. Hakemler, olumlu görüş verdikleri yazıların dergide yayımlanmış olduğunu gördüklerinde yazarın kim olduğunu dolaylı olarak öğrenebilmektedirler. Yazıların hakem görüşlerinin olumlu olması durumunda -özel sayılar ve dosyalar dışında- üç ay ile bir buçuk yıl arasında yayımlanması öngörmektedir.

Basılı Nüshanın Dağıtımı

Mart ayında çıkan Bahar 125. sayımızın basılı nüshasını Kovid-19 salgını ve üniversitelerin öğretime ara vermesi nedeniyle maalesef ilgililerine gönderemedik. Önümüzdeki günlerde hayatın normale dönmesiyle iki nüshamızı birlikte göndermeyi umuyoruz.

References

  • Oğuz, M. Öcal. “Birkaç Söz” Millî Folklor 126 (Yaz 2020): 54
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Turkish Folklore
Journal Section Foreword
Authors

M. Öcal Oğuz 0000-0001-7246-3782

Publication Date June 24, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 16 Issue: 126

Cite

MLA Oğuz, M. Öcal. “Birkaç Söz”. Milli Folklor, vol. 16, no. 126, 2020, pp. 4-4.

 Millî Folklor is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International license  https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/