The main purpose of the study is to reveal the level of awareness of the households about food safety and quality and to present their perception of food safety and healthy nutrition as customers. The perspectives on food safety of different genders selected from the households in the city center of Giresun through the appropriate sampling method were included in this study. The socio-demographics and enterprise data were included, membership to European Union, which is an important process for the agriculture sector, was discussed, some basic perceptions of the cases which may threaten food safety were presented. Accordingly, average household size, average duration of education, customers’ perceptions of food safety were included. Conventionality in the families participating in the research and what kind of differences are effective on the change of habits were studied.
Bu çalışmada; tüketici olarak sağlıklı beslenme, gıda güvenliği kalitesi ve gıda güvenliğinin tüketici üzerinde mevcut algısı hakkında, hane halkının bilinç düzeyi ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Bu çalışma, uygun örnekleme metodu kullanılarak, Giresun ili merkez ilçede farklı cinsiyette seçilmiş hane halkının gıda güvenliği üzerine bakış açısını içermektedir. Avrupa Birliğine üyelik için tarım sektörü için önemli bir işlem olan, sosyal ve nüfusa dayalı değişken ve kurumsal veriler tartışılmış, gıda güvenliğini tehlikeye sokacak durumların bazı temel algıları sunulmuştur. Buna göre ortalama hane halkı sayısı, eğitim seviyesi, müşterilerin gıda güvenliği algıları tespit edilmiştir. Geleneksel olarak ailelerdeki katılımcıların, ne çeşit farklılıkların alışkanlıklarının değişimi üzerinde etkili olduğu incelenmiştir.
Other ID | JA87YC89FF |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2017 |
Submission Date | June 1, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 7 Issue: 1 |