Bu çalışmada, yüksek nem içerikli (%46) ve çok ince boyutlu (-38µm) ham manyezit numuneleri farklı tipteki fırınlarda kurutulmuş ve bu fırınların kurutma performansları ayrı ayrı ortaya konmuştur. Ayrıca, ürünlerin kalsinasyona uğrayıp-uğramadıklarının tespiti amacıyla yüzey sıcaklıkları bir infrared sıcaklık ölçerle ölçülmüştür. Kurutma deneylerinde, klasik elektrikli (rezistanslı) fırın, kısa dalga kızılötesi ışınlı halojen fırın ve mikrodalga fırın kullanılmış ve farklı kurutma sürelerinde (4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32 ve 36 dk) deneyler yapılmıştır. Deney sonuçlarına göre en hızlı kurutma yapan fırınlar sırasıyla, mikrodalga, halojen ve elektrikli fırındır. Belli bir nem giderim değeri için en fazla güç tüketen fırın ise klasik elektrikli fırındır. Halojen fırından elde edilen kuru ürünlerin yüzey sıcaklıkları ise diğer fırınlardan elde edilen ürün sıcaklıklarına göre daha yüksek bulunmuştur. En düşük ürün yüzey sıcaklık değerleri ise seçimli ısıtma yapması nedeniyle mikrodalga fırından elde edilmiştir.
Primary Language | tr |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Dates |
Publication Date : September 21, 2018 |
Bibtex | @research article { mtb462724,
journal = {MT Bilimsel},
issn = {2146-9431},
address = {Kabil Cd. 1335 Sk No: 6 Daire: 8 Vadi Köşk Apt. Aşağı Öveçler Çankaya Ankara},
publisher = {Mayeb Basın Yayın İnsan Kaynakları Ltd. Şti.},
year = {2018},
volume = {14},
pages = {45 - 56},
doi = {},
title = {Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü},
key = {cite},
author = {Hacıfazlıoğlu, Hasan and Konuk, Yeşim}
} |
APA | Hacıfazlıoğlu, H , Konuk, Y . (2018). Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü . MT Bilimsel , 14 (14) , 45-56 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/mtb/issue/39295/462724 |
MLA | Hacıfazlıoğlu, H , Konuk, Y . "Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü" . MT Bilimsel 14 (2018 ): 45-56 <https://dergipark.org.tr/en/pub/mtb/issue/39295/462724> |
Chicago | Hacıfazlıoğlu, H , Konuk, Y . "Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü". MT Bilimsel 14 (2018 ): 45-56 |
RIS | TY - JOUR T1 - Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü AU - Hasan Hacıfazlıoğlu , Yeşim Konuk Y1 - 2018 PY - 2018 N1 - DO - T2 - MT Bilimsel JF - Journal JO - JOR SP - 45 EP - 56 VL - 14 IS - 14 SN - 2146-9431- M3 - UR - Y2 - 2018 ER - |
EndNote | %0 MT Bilimsel Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü %A Hasan Hacıfazlıoğlu , Yeşim Konuk %T Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü %D 2018 %J MT Bilimsel %P 2146-9431- %V 14 %N 14 %R %U |
ISNAD | Hacıfazlıoğlu, Hasan , Konuk, Yeşim . "Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü". MT Bilimsel 14 / 14 (September 2018): 45-56 . |
AMA | Hacıfazlıoğlu H , Konuk Y . Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü. MT Bilimsel. 2018; 14(14): 45-56. |
Vancouver | Hacıfazlıoğlu H , Konuk Y . Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü. MT Bilimsel. 2018; 14(14): 45-56. |
IEEE | H. Hacıfazlıoğlu and Y. Konuk , "Ham Manyezit Kekinin Farklı Fırınlarda Kurutulması ve Fırın Performanslarının Etüdü", MT Bilimsel, vol. 14, no. 14, pp. 45-56, Sep. 2018 |