BibTex RIS Cite

ENRICHMENT OF MILK PRODUCTS WITH IRON

Year 2003, Volume: 9 Issue: 3, 393 - 401, 01.03.2003

Abstract

Iron is a trace element which has several biological functions such as production red blood cells and redox reactions. Iron deficiency may cause many health problems and effects approximately 20 % of the world population. For this reason, enrichment of foods with iron is effective and very important concept. This review will focus on interaction mechanisms of milk proteins with iron, effective factors for iron bioavaliability, iron compounds for food enrichment and enrichment of milk and milk product with iron.

SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Year 2003, Volume: 9 Issue: 3, 393 - 401, 01.03.2003

Abstract

Demir kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve redoks reaksiyonları gibi pek çok biyolojik fonksiyonu olan bir eser elementtir. Bir çok sağlık sorununa neden olan demir eksikliği dünya nüfusunun % 20'sini etkilemektedir. Bundan dolayı gıdaların demirce zenginleştirilmesi etkili ve son derece önemli bir yaklaşımdır. Bu makalede süt proteinlerinin demir ile interaksiyon mekanizmaları, demir biyoyararlılığına etkili faktörler, gıdaların zenginleştirilmesi için kullanılan demir bileşikleri ve süt ve süt ürünlerinin demir ile zenginleştirilmesi yaklaşımı değerlendirilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Özer Kınık This is me

Oğuz Gürsoy

Ramazan Gökçe This is me

Publication Date March 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Kınık, Ö. ., Gürsoy, O. ., & Gökçe, R. . (2003). SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 9(3), 393-401.
AMA Kınık Ö, Gürsoy O, Gökçe R. SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 2003;9(3):393-401.
Chicago Kınık, Özer, Oğuz Gürsoy, and Ramazan Gökçe. “SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9, no. 3 (March 2003): 393-401.
EndNote Kınık Ö, Gürsoy O, Gökçe R (March 1, 2003) SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9 3 393–401.
IEEE Ö. . Kınık, O. . Gürsoy, and R. . Gökçe, “SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 9, no. 3, pp. 393–401, 2003.
ISNAD Kınık, Özer et al. “SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9/3 (March 2003), 393-401.
JAMA Kınık Ö, Gürsoy O, Gökçe R. SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2003;9:393–401.
MLA Kınık, Özer et al. “SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 9, no. 3, 2003, pp. 393-01.
Vancouver Kınık Ö, Gürsoy O, Gökçe R. SÜT ÜRÜNLERİNİN DEMİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2003;9(3):393-401.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif